Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
Страница 1 из 11
Forumas » Patarimai » Mielinė tešla » Mielinė tešla (Kaip tinkamai paruošti mielinę tešlą)
Mielinė tešla
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2010-03-30, 09:19 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
1. Kad paruošti gerą mielinę tešlą, pirmiausia reikia gerai prasijoti miltus, tuomet tešla lengviau pakils.
2. Prasijojus miltus dubenyje, viduryje padarykite duobutę.
3. Pašildykite reikiamą kiekį pieno, bet neužkaitinkite, užvirtas pienas neleis mielėms pakilti, to pesakoje, nepakils tešla. Du tris valgomuosius šaukštus pieno sumaišyti su mielėmis ir vienu arbatiniu šaukšteliu cukraus. Šią masę gerai išmaišykite, mielės turi visiškai ištirpti. Šią masę pilkite į prasijotus miltus su likusiu šiltu pienu. Viską gerai išmaišykite, uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 20 min.
4. Po 20 min sudėkite likusius produktus, t.y. sviestą mažais gabaliukais, druską, cukrų.
5. Viską gerai išmaišykite, tam galima naudoti ir mikserį su specialiais antgaliais, r minkyti rankomis. Tešla turi būti standi, bet ne kieta.
6. Iš tešlos suformuoti rutulį, būtinai viršų pabarstyti miltais, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai kilti dar 40 min. Tešla turi padvigubėti.
7. Pakilus tešlai, formuokite norimus gaminius, bet nepamirškite, kad pagaminus norimą gaminį, prieš kepant jam reikia leisti dar pastovėti 10 min.
 
Forumas » Patarimai » Mielinė tešla » Mielinė tešla (Kaip tinkamai paruošti mielinę tešlą)
Страница 1 из 11
Поиск: