Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
Страница 1 из 11
Forumas » Receptai » Tortai, pyragai, pyragaičiai » Turkiška pahlava (http://forum.sibmama.ru)
Turkiška pahlava
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-03-29, 08:20 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
[img][/img]

Reikės

1 kg miltų
100 gr ištirpinto sviesto
druska
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
0,5 stiklinės krakmolo
1 kiaušinio aptepimui

Pastebėjimas: tešlos gaunasi daug, tad autorė siūlo daryti iš pusės normos.

Sirupui

1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
šafranas

Įdaras

Smulkinti reišutai ir cukrus ( santykis 1:1) geriausia naudoti graikiškus riešutus
200 gr ištirpinto sviesto

Eiga

Tešla

Sumaišykite miltus ir krakmolą, dėkite kiaušinį. Dedam ištirpintą sviestą, pieną, druską. Gerai išminkykite tešlą, ji turi būti minkšta, bet prie rankų nekibti, neperdėkite miltų, tešla neturi būti kieta. Darykite iš tešlos rutuliukus, truputį didesnius nei graikiškas riešutas. Kiekvieną iš rutuliukų iškočiokite, iškočioti turite gan plonai, kuo ploniau tuo skaniau. Ant kiekvieno iškočioto rutuliuko dėkite sviestą ir įdarą. Paimkite pieštuką ir su juo susukite vyniotinį, pieštukas turi likti vyniotinio viduje. Tuomet tešlos gabalėlį susuktą ant pieštuko sutraukite į armonikėlę. Nuimkite nuo pieštuko. Ir taip padarytas armonikėles sudėkite į iš anksto apteptą riebalais formą. Aptepkite armonikėles kiaušinio plakiniu. Kepkite 180 temp po 15-20 min. apliekite armonikėles lydytu sviestu. Kai paruduos, apipilkite kraštu sirupu( užvirinkite avndenį, cukrų ir šafraną, kai sutirštės nuimkite nuo ugnies, sirupą virti ant mažos ugnies) ir paduokit į stalą.

 
Forumas » Receptai » Tortai, pyragai, pyragaičiai » Turkiška pahlava (http://forum.sibmama.ru)
Страница 1 из 11
Поиск: