Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Forumas » Receptai pagal Linda Smith » Tortas "Pasakų knyga" » Tortas "Pasakų knyga" (Pagal Linda Smith)
Tortas "Pasakų knyga"
kulinarijosmenaDate: Ketvirtadienis, 2009-02-19, 18:19 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Aprašysiu, kaip pasidaryti štai tokį tortą
[img][/img]
 
kulinarijosmenaDate: Ketvirtadienis, 2009-02-19, 18:56 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Tortui "Pasakų knyga" naudojamas "Madera" biskvitas. Šiam biskvitui prireiks:
9 kiaušiniai
500 gr nesūraus, geriausia, saldaus sviesto
500 gr smulkaus cukraus
500 gr miltų su kepimo milteliais ( žiūrėti ant kepimo miltelių pakuočių, kokiam miltų kiekiui kiek jų reikia), miltus ir kepimo miltelius sumaišyti
250 gr miltų ( taip čia nesuklysta, reikia dar miltų, atskirai nuo miltų sumaišytų su kepimo milteliais)

Šį biskvitą reikia kepti 160 temp. 90 min arba, kol medinio pagaliuko pagalba įsitikinsite, kad biskvitas iškepęs.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 temp. Iškloti formą kepimo popieriumi. Jei naudosite stačiakampę formą, o ne šią, specialiai biskvitui knygai naudojamos formos [img][/img]
2. Sumaišykite sviestą su cukrumi iki, kol masė taps šviesi, minkšta. Į atskirą indą persijokite miltus sumaišytus kartu su kepimo milteliais.
3. Įmuškite kiaušinius į sviesto ir cukraus masę. Kiaušinius muškite po vieną. Darykite tai, štai tokia seka: 1 kiaušinis- 1 šaukštas miltų su kepimo milteliais- 1 kiaušinis- 1 šaukštas miltų su kepimo milteliais ir t.t.
4. Supilkite likusius miltus ir kruopščiai išmaišykite.
5. Sukrėskite į formą ir kepkite.

Iškepusiam biskvitui leiskite ataušti, pridengdamos jį kepimo popieriumi. Linda Smith pataria, norint, kad biskvitas būtų paslankus išpjaustymams, kurių prireiks tortą puošiant, jį reiktų įvynioti į folga ir palaikyti 12 val. Geriausiai biskvitą būtų užšaldyti, tuomet tikrai būsit garantuotos, kad išpjaustant net ir smulkiausias detales, biskvitas netrupės. Geriausia biskvitą užšaldyti prieš kišant jį šaldiklį, tai šaldiklį truputėlį atlaidinti, kad biskvitas greičiau įšaltų.

Biskvitui "Modera" Linda Smith pasiūlo aromatinių priedų pasirinkimą. Tradiciškai, šiam biskvitui naudojama citrina. Aromatinius priedus reikia skaičiuoti pagal kiaušinių kiekį, kurių prireiks kepant šį biskvitą.
9 kiaušinių biskvitui prireiks, galite rinktis vieną iš išvardintų ingridientų:
3 citrinų žievelių
525 gr šaldytų uogų
525 gr figų arba razinų,arba aviečių
165 gr sauso, nesaldinto kokoso riešuto
riešutus reiktų sumaišyti, jei jie yra smulkiai sumalti, su 250 gr miltų. Iš maltų riešutų labiausiai tinka migdolai, graikiški riešutai arba pekano riešutai.

 
kulinarijosmenaDate: Ketvirtadienis, 2009-02-19, 19:31 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Tolimesni ingridientai, gražinant tortą.
I.Šiam tortui reiks pasiruošti masės modeliavimui ( žr. receptai iš cukraus). Būtent tortui "Pasakų knyga" reiks štai tokių modeliavimo masių:

50 gr kūno spalvos
15 gr tamsiai mėlynos
75 gr pilkos
25 gr juodos
100 gr šviesiai rusvos
25 gr baltos
75 gr žalios
100 gr raudonos
25 gr violetiniai

Viso torto apdengimui Jums reiks:
1 kg tamsiai mėlynos modeliavimo masės
1,350 gr kreminės modeliavimo masės

II. Grietinėlės kremo. Jam pasidaryti Jums prireiks:

110 gr saldaus sviesto
350 gr glazūrinio cukraus
15-30 ml pieno arba vandens
1 a.š. vanilino

Išsukti sviestą iki purumo. Į sviestą, persijoti per sietelį cukrų. Viską gerai išsukti, kol masė nepakeis spalvos. Įpilti pilno, kad gautųsi kreminė konsistencija. Galiausiai įdėti vanilino ir dar kartą gerai išsukti.

III. Maistinių dažų
kreminės, mėlynos, žalios, rudos, juodos

IV. spiritinio tirpiklio, t.y. džino arba degtinės

V. Balto margarino

VI. Karališkos glazūros. Ji naudojama aštrių galų detalėms apipavidalinti. Jai reiks:
1 kiaušinio baltymo
250 gr cukraus pudros
Išplakti baltymą su cukraus pudra.

VII. 2 medinių pagaliukų.

VIII. konditerinio cukraus.

 
kulinarijosmenaDate: Ketvirtadienis, 2009-02-19, 20:26 | Žinute # 4
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Ruoša

Iš anksto pasidarykite 2 galvutes iš modeliavimo masės ( žr. receptai iš cukraus), diametru 3 cm.

1 etapas

Išpjaustykite užšaldytą biskvitą.
1. Jei naudojate kepimo formą - knyga, Jums tereiks apipjaustyti biskvito plutelę.
2 Jei naudojate paprastą kepimo formą - stačiakampę, Jums biskvitą apipjaustyti reiks taip, pateikiu apipjaustymo šabloną: [img][/img]
Kaip matote iš apipjaustymo šablono, iš turimo stačiakampio biskvito trumposios dalies nupjaukite 2,5 cm nuo krašto iš abiejų pusių. Pjūvis toks, kad viršuje biskvito būtų 2.5 cm ir pjaunant toliau platinti iki 2 cm. Toliau numatuokite biskvito centrinę liniją ir perpjaukite per pusę. Po to apipjaustykite biskvito viršų taip, kad įgautų biskvito viršus užapvalinimo formą, atverstos knygos vaizdas. [img][/img]

Biskvito apdengimas

Apipjaustytą biskvitą padėkite ant kepimo popieriaus.
Išvyniokite iš kreminės modeliavimo masės ruleto, 13 cm pločio juostą ir perpjaukite į dvi dalis. Sutepkite biskvito trumpuosius galus grietinėlės kremu ir padenkite paruošta, kreminės spalvos modeliavimo mase. Sujunkite knygos dvi dalis pagal nugarėlės liniją. Nupjaukite perteklių modeliuojamos masės pagal biskvito kraštą. [img][/img]
Tokiu pat principu padenkite knygos viršų ir ilguosius knygos kraštus. Pirštais apdailinkite sujungimo vietas.
Kad išgauti knygos lapus šonuose, tam Jums prireiks liniuotės. Ja visu ilgiu braukite per dekoruojamą masę. Kuo daugiau padarysite brūkšnių, tuo sukursite įtikinamesnį knygos vaizdą. Taip padarykite ir su trumpaisiais knygos galais.

2 etapas

Padėkite biskvitą ant padėklo taip, kad dvi jo dalys tankiai susijungtų. Ištirpinkite nedaug kreminės spalvos dažų degtine ir užtepkite kampines knygos dalis, kad įgautų knygos lapų tikrovišką vaizdą. Tuomet atskirai ištirpinkite mėlyną ir žalią spalvas. Paimkite šiurkštų teptuką, padenkite knygos viršų sukamaisiais judesiais, naudodami ištirpintą mėlyną ir žalią spalvas. Tai turėtų atrodyti taip : [img][/img]
Tokiu būdu naudodami mėlyną spalvą padenkite dangų, žalia - žolę. Kairiame knygos lape palikite vietos užrašui, pvz. sveikinimo žodžiams. Taip tepant teptuku, dažų sluoksnis bus ne vienodas, jei jūs norite išgauti vienodumo efektą, pereikite su sausu teptuku dar kartą per nudažytas vietas ir palikite nudžiūti.

 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-02-20, 09:38 | Žinute # 5
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
3 etapas

Teksto užrašymas

Iškočiokite nedaug tamsiai mėlynos modeliavimo masės, iškočiokite plonai. Išpjaukite dvi žuveles. Jas išdėkite kairiajame viršutiniame knygos kampe O forma. Su teptuku padenkite jas sidabro ir aukso dulkėmis.
Su liniuote ir peiliuku įbrėžkite linijas, kad rašydami tekstą, jis būtų lygus. Teksto rašymui naudokite valgomųjų dažų flomasterius. Teksto turinys priklauso nuo to, kokia proga daromas tortas. Šiuo atveju, kuomet torto pavadinimas "Pasakų knyga" pradėkite žodžiais " Vieną kartą..."

Pilis

Iškočiokite pilkos spalvos masę, gana storu sluoksniu. Išpjaukite trikampį stogą ir padėkite jį dešiniame knygos lape, viršuje. Apdailinkite stogo kraštus. Iškočiokite nedaug juodos modeliavimo masės ir padėkite po stogu. Čia bus langas. Paimkite šviesiai rusvos modeliavimo masės ir sumaišykite su nedideliu kiekiu rudų dažų. Nesistenkite, kad spalva pasiskirstytu lygiai, geriau, kad masė būtų tarsi marmurinė. Ji bus naudojama pilies sienų akmenukams. Iš šios masės susukite įvairaus dydžio kamuoliukus. Juos išdeliokite, darydamos išgaubtas pilies sienas su tamsiu langu. Pridėkite ploną juostelę pilkos modeliavimo masės, kad gautumėte išbaigtą vaizdą tarp stogo ir sienos.

Medžiai ir krūmai

Iš žalios modeliavimo spalvos sulipdykite medžio lapiją ir krūmus. Paimkite šiurkščią plaušinę ir trinkite, kol gausite norimą faktūrą. [img][/img] Padėkite juos dešiniajame knygos lape, kairiau nuo pilies, viršuje.

 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-02-20, 09:49 | Žinute # 6
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Vienaragis

Paimkite baltos modeliavimo masės ir išpjaukite vienaragį. Jums pateikiu šabloną [img][/img]
Pati Linda Smith naudoja, plastmasines figūrėles, tačiau galima pasinaudoti ir šiuo šablonu, jį užklijavus ant kartono.

Namukas

Iškočiokite rudos spalvos modeliavimo masę, namuko dydis turėtų būti 5*2,5 cm. Peilio pagalba, išpjaustykite, bet neįpjaukite iki galo, plytas, kad namas turėtų plytinio namo faktūrą. Padėkite jį po tekstu, kairiame lape. Išpjaustykite tas vietas, kur numatote langus ir duris, Duris padarykite iš Jūsų norimos spalvos, iš modeliavimo masės. Išpjaukite stogą iš rudos modeliavimo masės ir buko peilio, ar šaukšto kotelio pagalba, braukite per šią masę, kad įgautų stogas šiaudinę faktūrą. Pridėkite kaminą.

Rožynas

Pridėkite į rudą modeliavimo masę šiek tiek balto margarino ir karšto vandens, išmaišykite iki kol masė taps kaip kramtomoji guma. Iš šios masės padarykite rožinių šakas su spygliais ir išdėkite jas kairiame knygos lape, pačiame kairiajame kampe apačioje.

Nendrės

Iškočiokite žalią modeliavimo masę. Raižytuvo pagalba išpjaustykite nendrės lapus, galima naudoti ir ploną peilį vietoj rėžtuko. [img][/img]
Išpjaudami nendres palikite šiek tiek modeliavimo masės apačioje, kad galėtumėte nendres susukti. Nendres padėkite apačioje vienaragio.

Uola ir takelis

Nudažykite modeliuojamąją masę į raudonai-rudą ir marmuriniai-pilką spalvas. Iš jos padarykite takelį, vedantį iš nendrynų ir uolos. Takelis daromas tokiu pačiu principu kaip ir pilies sienos akmenukai.

Kitos detalės

Čia pasikliaukite savo fantazija. Ant knygos galima dėti įvairiausių gyvūnų, paukščių figūras, nepamirškite saulės, mėnulio, žvaigždžių, vienu žodžiu ko širdis geidžia.

Nudažykite karališką glazūrą ( žr. receptai iš cukraus) ruda spalva ir pripildykite ja konditerinį maišelį, naudokite antgalį nr.0. Juo išbaikite rožynus, prilipindami spyglius. Taip pat šia mase padarykite akis žvėrims.

Knygos žymeklis

Iškočiokite raudoną modeliavimo masę, išpjaukite juostelę 2*30 cm. Paimkite pvz. formelę žvaigždutė ir įspauskite ant juostelės žvaigždutes. Žirklėmis viename juostelės gale padarykite kirpčiukus. Padėkite juostelę viduryje knygos, tarp lapų.

Vaikai

Berniuko figūrai susukite juodos modeliavimo masės rutuliuką 1,5 cm diametru ir perpjaukite pusiau. Kiekvieną gabaliuką susukite į kamuoliuką, o po to į kūgį. Suteikite jiems batuko formą ir padėkite juos ant torto pagrindo viršutiniame kairiajame knygos lape, suplokštinant padukus, kad stovėtų( batukai turi būti padėti ant padėklo, ant kurio yra pats tortas).

Susukite rutuliuką iš violetinės modeliavimo masės 2,5 cm diametru ir padarykite iš jos " dešrelę" 3,5 cm. Persukite per pusę, kad gautumėte dvi kojas. Pašalinkite nelygumus ir pritvirtinkite prie batukų.

Kūnui padarykite rutuliuką 2,5 cm iš raudonos modeliavimo masės, suspauskite jį ir truputį ištempkite. Iškirpkite rankas, visą kūną apdailinkite, kad būtų lygus. Padarykite įdubimus rankų galuose, tam Jums padės medinis pagaliukas. Kūną pritvirtinkite ant knygos kairiojo lapo viršaus, kad būtų tarsi atsirėmęs. Pridėkite prie rankų plaštakas( kaip daryti rankas ir plaštakas žr. lėlės rankų modeliavimas).

Pradurkite kūną mediniu pagaliuku ir taip pritvirtinkite galvą. Pridėkite plaukus ( žr. lėlės galvos modeliavimas).

Tokiu pat būdu padarykite ir mergaitės figūrą, tik parinkite kitas spalvas, plaukų ilgį ir šukuoseną.

Taip atrodo berniuko figūra, dar nesujungta, dalimis : [img][/img]

 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-02-20, 11:24 | Žinute # 7
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Išdažymas

Kad detalės būtų dar labiau išraiškingos ir ryškios, ištirpinkite dažus su nedaug spiritinio tirpiklio, pvz. degtine, ir padenkite detales su atitinkančiomis jų spalvomis. Pridėkite mažus juodus taškiukus, dar labiau išreiškiant akis. Kad dar labiau pasakiškai atrodytų vienaragis, rožės ar mėnulis galite naudoti sidabro, aukso dulkes. Naudodami karališką glazūrą ( žr. receptai iš cukraus) su aukso dulkėmis, išgausite sodrų blizgesį žvaigždėm.

Taip atrodo figūra padengta aukso dulkėmis: [img]http://[/img]

 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-02-20, 11:26 | Žinute # 8
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Kaip matote viską lemia žmogaus fantazija good
Torto padengimas gali išlikto toks pat, bet naudojant modeliavimo masę galima padaryti ir rožes, ir tai ko širdis užsigeis, darant tortą mamai, draugei ar šiaip mielam žmogiukui heart
 
Forumas » Receptai pagal Linda Smith » Tortas "Pasakų knyga" » Tortas "Pasakų knyga" (Pagal Linda Smith)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: