Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
Страница 1 из 11
Forumas » Receptai pagal Linda Smith » Tortas "Princas varlė" » Tortas "Princas varlė" (Kaip pasigaminti)
Tortas "Princas varlė"
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 18:25 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Siūlau išbandyti štai tokį tortą

[img][/img]

"Princas varlė" ant lelijos lapo, laukiantis princesės bučinio biggrin

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 18:32 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Ingridientai

Naudojamas "Mandero" biskvitas, naudojama kvadratinė kepimo forma. Šiam biskvitui prireiks:

8 kiaušinių
450 gr saldaus sviesto, svarbu nesūrus,grietinėlės pagrindu
450 gr smulkaus cukraus
450 gr miltų sumaišytų su kepimo milteliais ( kiek reiks kepimo miltelių žiūrėkit ant kepimo miltelių pakuotės)
225 gr miltų

Ruoša tokia pati, kaip nurodyta torte " Pasakų knyga"

Kepti 90 min.

Kiti ingridientai

25 gr pastilės ( žr. receptai iš cukraus)
valgomųjų dažų: rudos, šviesiai pilkos, ryškiai žalios, geltonos
aukso dulkių
balto margarino
cukraus klijų ( žr. receptai iš cukraus)
Masės tortų apdengimui ( žr. receptai iš cukraus): 600 gr šviesiai žalios, 200 gr geltonos ir 800 gr žalios
Grietinėlės kremo ( žr. tortas " Pasakų knyga" )
masės modeliavimui: 25 gr geltonos, 15 gr juodos, 15 gr baltos
nedaug karališkos glazūros ( žr. receptai iš cukraus)
spiritinio skiediklio, geriausia degtinės arba džino
žalio dekoravimo gelio

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 18:42 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Ruoša

Paruošę biskvitą, jį gerai atšaldykite suvynioję į foliją ir palikę per naktį šaldytuve.

Karūna iš pastilės

Pateikiu karūnos šabloną [img][/img]

Iškočiokite pastilę ant sviestu pateptos lentelės. Padėkite ant pastilės karūnos šabloną, geriausia, jį išsikirpti ant kartono, ir gražiai išpjaukite pagal kontūrą. Abu karūnos kraštus sujunkite cukraus klijais. Maketo neišimkite, prieš paliekant džiūti, padenkite karūną aukso dulkėmis ir palikite kartu su maketu šią karūną džiūti.

Karūnos papuošimas

Kuomet karūna apdžius, atskirkite ją nuo kartono. Tirštai padenkite ją karališka glazūra ( žr. receptai iš cukraus). Užpildykite konditerinį maišelį šia karališka glazūra ir, pasirinkite Jums norimą antgalį ir papuoškite karūną. Palikite apdžiūti. Apdžiuvusią karūną aptepkite sviestu ir teptuku padenkite aukso dulkėmis.

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 18:54 | Žinute # 4
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Pagrindo, lelijos lapo, paruošimas

Iškočiokite šviesiai žalią masę, skirtą apdengti tortams ir padenkite pagrindą, ant kurio dėsite varlę ir, iš kurio formuosite lelijos lapą. Paimkite kopūsto lapą ir švelniai spustelėdami, formuokite ant masės lelijos lapą, kad įgautų tikroviškumo ir išsispaustų kopūsto lapo visos linijos. Praskieskite žalius dažus su šiek tiek degtinės ir teptuku pertepkite lapą, kad įgautų blizgesio.

Štai taip: [img][/img]

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 19:02 | Žinute # 5
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
1 etapas

Biskvito apdengimas

Pateiksiu Jums varlės šabloną, kad lengviau būtų pasigaminti. [img][/img]

Paimkite varlės šabloną ir uždėkite ant biskvito. Paimkite paprasčiausius smeigtukus ir pritvirtinkite šabloną prie biskvito, kad būtų lengviau išpjaustyt. Atsargiai išpjaustykite. Turi atrodyti taip: [img][/img]

Sumažinkite galinių letenų aukštį iki 3,5 cm, o priekinių - iki 3 cm. Sutepkite grietinėlės kremu paviršių, Linda Smith dar rekomenduoja biskvite padaryti gilias skyles ir į jas konditerinio švirškto pagalba jas pripildyti kremo, ir pridėkite likusį nuo letenų biskvitą ant galvos, kad gautųsi iškili galva. Naudodamiesi varlės šablonu iš šono, išpjaustykite varlės nugarą. Formuokite galvytę, nupjaudami apatinę galvos srities biskvito dalį. Visus kampus užapvalinkite, kad viskas atrodytų tikroviškiau.
Išpjaukite priekines letenėles taip, kad jos nuo kūno būtų 1 cm atstumu. Vėl viską užapvalinkite. Kad išpjauti galines letenėles, paimkite šabloną ir perkelkite visa tai ant biskvito. Atsargiai išpjaustinėkite, kad nusipjautų maža dalis biskvito.

Visą gautą biskvitą-varlę užapvalinkite.

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 19:24 | Žinute # 6
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Biskvito apdengimas

Aptepkite biskvitą grietinėlės kremu, nepamiršdami ir vidinės letenų dalies. Iškočiokite žalią masę skirtą apdengti tortams. Šia mase apdenkite viršutinę varlės dalį, letenas, palikdami tuščią neapdengtą masę papilvėje ir pasmakrėje. Pirštais apdailinkite masės kraštus.
Kad padaryti burną, priekinėje dalyje, truputį pakelkite žalią masę, kad po ja pasislėptų geltonos masės dalis. Pirštais apdailinkite tą vietą, kad gautųsi tarsi lūpa. Geltona masę skirta tortams apdengti, užbaikite papilvę ir pasmakrę. Visas siūles apdailinkite pirštais, kad gautųsi vientisas apdengimas.

Kaip žinia varlės kūnas yra grublėtas, tad norint išgauti šį efektą naudojamas dekoravimo gelis, šiuo atveju žalias, juo išdeliojami lašo formos ornamentai. Galima naudoti kaip atitikmenį karališką glazūrą, nudažyta žalia spalva.

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 21:14 | Žinute # 7
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Akys

Padarykite du kamuoliukus iš žalios modeliavimo masės 2,5 cm diametru, iš žalios modeliavimo pasės iškočiokite du pailgus ritinėlius ir du tokius pat, bet trumpesnius, ant geltonų rutuliukų prikibdinkite juodos masės plonus diskus, o ant juodo disko prikibdinkite mažus baltus rutuliukus ir abi šias akis prilipdykite prie abiejų varlės galvos pusių. Palikite nudžiūti.

Tai turėtų atrodyti taip: [img][/img]

Kuomet pabaigsite apdengti visą kūną, išbaigsite visas detales, ištirpinkite šviesiai žalią spalvą su degtine ar džinu. Paimkite didelį teptuką ir pertepkite visą tortą-varlę, kad gautųsi blizgantis efektas.

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 21:31 | Žinute # 8
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Apipavidalinimas torto

Atskirai ištirpinkite žalią ir tamsiai geltoną spalvas degtine ar džinu. Paimkite storą šiurkštų teptuką ir aptepkite varlės kūną žalia spalva, o geltoną - geltona spalva. Palikite apdžiūti.

Karūną uždėkite ant varlės galvos su cukraus klijų pagalba

 
Forumas » Receptai pagal Linda Smith » Tortas "Princas varlė" » Tortas "Princas varlė" (Kaip pasigaminti)
Страница 1 из 11
Поиск: