Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Forumas » Patarimai » Viskas apie biskvitą » Viskas apie biskvitą (Patarimai pagal Klarą iš www.kuking.ru)
Viskas apie biskvitą
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-03-01, 14:41 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
1 Biskvitinė tešla

Gaminiai iš biskvito skiriasi savo minkštumu ir švelnumu nuo kitų tešlos gaminių. Gerai paruoštas biskvitas visada bus minkštas ir plona plutele. Biskvito purumas priklauso nuo baltymo išplakimo ir jų sumaišymo su tryniais.

Svarbiausi biskvito ingridientai

Miltai, cukrus ir kiaušiniai. Taip pat aromatiniai priedai: vanilė, citrinos žievelė, citrinos sultys. Citrinos sultys ne tik aromatizuoja biskvitą, bet padeda baltymams išsiplakti iki standžios putos.

Miltai

Kiekvienam kiaušiniui reikia 20 gr miltų ( valgomasis šaukštas be kaupo). Biskvitui naudojami balti miltai. Miltus taip pat galima pakeisti: smulkiai sumaltus miltus, migdolus, kokoso riešutą, kakavą, krakmolą ir t.t. Galima pakeisti visus miltus arba tik dalį.

Cukrus

Kiekvienam kiaušiniui būtina naudoti 30 gr cukraus arba 1 valgomasis šaukštas. Cukrus veikia ne tik kaip saldiklis, bet jis taip pat sutvirtina plakamų kiaušinių putą. Biskvitui naudojamas smulkus cukrus arba cukraus pudra, kuri gerai susimaišo su baltymais. Negalima cukraus naudoti pačioje pradžioje maišant su baltymais. Cukrus dedamas jau paplakus baltymus iki lengvos putos. Mat cukrus tampa sunkus ir baltymai neišsiplaka taip gerai.

Kiaušiniai ir puta

Putos susidarymas priklauso nuo pačio kiaušinio, t.y. nuo jo dydžio ir jo kokybinės sudėties. Labai šviežių kiaušinių baltymas sunkiai išsiplaka. Kiaušinis paimtas tiesiai iš šaldytuvo taip pat neleis baltymui lengvai išsiplakti. Tad prieš kepant biskvitą, būtina kiaušinį palaikyti iki kambario temperatūros. Pati geriausia kiaušinio temperatūra yra 30 laipsnių. Ne šviežaus kiaušinio savybė: trynys labai sunkiai atsiskiria nuo baltymo. Išvada tokia, kad geriausias kiaušinis biskvitui nei per daug šviežias nei susenęs, kambario temperatūros.
Baltymo putos standumą gali išreikšti: cukrus, druska, actas ar citrinos rūgštis. Kuo ilgiau baltymus plaksite tuo geriau. Puta be priedų nebus pastovi. Kuo stipriau išplaksite baltymus, tuo puta bus elastingesnė. Jei baltymas išplaktas blogai, jis nepakels miltų ir cukraus sunkumo.

Putos sumaišymas su kitais ingridientais

Baltymą į reikia dėti nedideliais kiekiais, jokiu būdu nedėkite visko iš karto. Dedami nedidelį kiekį baltymo, išmaišykite jį su kitais ingridientais, maišydami iš apačios į viršų sukamaisiais judesiais, kol gausite vientisą masę.

Apibendrinimas

1. Kiaušinius atskirkite baltymą nuo trynio
2. Trynius ištrinkite su sviestu arba aromatinėmis priemonėmis
3. Išplakite gerai baltymus iki standžios putos
4. Sumaišykite baltymus su tryniais iki vientisos masės
5. Dėkite miltus, į trynių ir baltymų masę, miltus dėkite taip pat, atsargiai po vieną šaukštą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Pastebėjimai

Kepdami biskvitą, kiaušinius galite plakti, neatskyria jų, t.y. baltymo ir trynio, tačiau juos reikia plakti su cukrumi ir 6-7 min. Skirtumas tame, kad tokio biskvito konsistencija kitokia, nei kepant atskyrus kiaušinio baltymą nuo trynio ir baltymą išplakus iki standžios putos.

Kepimas

Orkaitė turi būti įkaitinta iki 170 temp, biskvitas dedamas jau į įkaitintą orkaitę. Formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Forma - tešla turi būti užpildyta 2/3 formos dalies. Palikite vietos pakilimui.
Jei kepsite pernelyg didelėja temperatūroje, susidarys kieta biskvito pluta, o tai neleidžia biskvitui pakilti. Jei temperatūra pernelyg maža, biskvitas keps ilgiau ir neteks purumo, bus kietokas.
Formą su biskvito tešla dėkite ant apatinio orkaitės lygmens. Iškepęs biskvitas lengvai atsiskiria nuo formos, turi aukso spalvos plutelę ir netrūksta pjaustant.
Jokiu būdu, kepant biskvitą neatidarykite orkaitės, bent jau pirmąjį pusvalandį.

Saugojimas

Šviežias biskvitas išlieka keletą dienų. Jį galima užšaldyti.

 
Forumas » Patarimai » Viskas apie biskvitą » Viskas apie biskvitą (Patarimai pagal Klarą iš www.kuking.ru)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: