Receptas skardai 30x30 cm
Reikės
Tešlai
700 gr miltų
3 a.š. kepimo miltelių
150 gr sviesto arba margarino
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
2 v.š. grietinėlės riebios arba grietinės tirštos
Įdaras
3 kg obuolių
1 pakelis želė žalios spalvos
1 pakelis želė raudonos spalvos
1 pakelis želė geltonos spalvos
1/2 a.š. citrinos rūgšties
Biskvitų sulaistymui, obuolių sultys arba sausas baltas vynas.
Eiga
Biskvitai
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, dėkite sutarkuotą sviestą ir grietinę(ar grietinėlę).
Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo.
Kiaušinius sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą, turi gautis minkšta, bet nekibti prie rankų. Padalinkite tešlą į tris dalis ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
Kiekvieną iš gabaliukų iškočioti ir kepti formoje, padengtoje kepimo popieriumi, įkaitintoje iš anksto orkaitėje iki 180-190 temp. apie 30 min, kol paruduos. Sulaistykite biskvitus su obuolių sultimis arba sausu baltu vynu.
Įdaras
Nulupkite obuolius, sutarkuokite per burokinę tarką. Užpilkite 1 stikline vandens ir citrinos rūgštimi ir kaitinkite, kol obuoliais suminkštės ir visa masė taps vientisa. Šią masę padalinkite į tris dalis. Vieną dalį sumaišykite su žalia želė, dar karštam pavidale ir iš karto pilkite ant biskvito. Iš karto dėkite antrą biskvitą, tuomet vėl obuolių masę sumaišytą su raudona žele, tuomet dėkite trečią biskvitą, o ant jo obuolių masę sumaišytą su geltona žele. Autorės teigimu, ant viršaus galima uždėti ananaso grežinėlius ar šiaip ko širdis pageidauja.
Pyragą palikite kambario temperatūroje 12 val.