Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Tobulas obuolių pyragas
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-25, 21:18 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Tobulas obuolių pyragas

Jums reikės

Pagrindinio pyrago pagrindo ( žr. pyragų pagrindai 1 receptas)
115 gr rudojo cukraus
1-2 a.š. citrinos sulčių
1a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
žiupsnelis muskato riešuto
1 v.š. miltų
6 rūgštūs obuoliai
15 gr sviesto

Eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 220 temp. Sumaišykite cukrų, citrinos sultis, cinamoną, druską, muskato riešutus ir miltus. Į vidutinį dubenį suberkite obuolių skilteles, apibarstykite jas šiuo mišiniu ir išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
Iškočiokite pusę tešlos ir išklokite ja 23 cm skersmens pyrago formą. Suverskite obuolius ant tešlos ir apdėliokite sviestu. Iškočiokite antrąjį tešlos diską, uždėkite ant obuolių sluoksnio ir suspauskyte kraštus. Viršuje padarykite 4-6 įpjovas. Kepkite 10 min.
Sumažinkite temp iki 175 ir dar kepkite 35-40 min, arba, kol tešla paruduos.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-25, 22:53 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Prancūziškas obuolių pyragas

Reikės

1/2 pagrindinio pyrago pagrindo ( žr. pyragų pagrindai 1 receptą) arba atšildytos sluoksniuotos tešlos
225 gr minkšto sviesto
225 gr cukraus
4-5 rūgščių obuolių

Įkaitinkite orkaitę iki 200 temp. Dubenėlyje išmaišykite sviestą ir cukrų. Šiuo mišiniu padenkite atsparios karščiui 23 cm skermens keptuvės sieneles bei dugną, nulupkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis. Tai jas išdeliokite keptuvėje. Susidariusius tarpus padenkite mažesniais obuolių gabalėliais, taip, kad keptuvės paviršius būtų visiškai padengtas obuoliais.
Kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 min. Sviestas ir cukrus turi ištirpti ir tapti tamsios spalvos karamele. Nemaišykite. Karamelė turėtų kilti burbulais ir padengti obuolių gabalėlius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Iškočiokite tešlą arba atšildykite sloksniuotą tešlą, padarykite 25 cm skersmens apskritimą. Uždėkite tešlą ant obuolių, o jos pertekliu užkiškite palei keptuvės sieneles. Kepkite 25-30 min, kol tešla gražiai pagels.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: