Tobulas obuolių pyragas Jums reikės
Pagrindinio pyrago pagrindo ( žr. pyragų pagrindai 1 receptas)
115 gr rudojo cukraus
1-2 a.š. citrinos sulčių
1a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
žiupsnelis muskato riešuto
1 v.š. miltų
6 rūgštūs obuoliai
15 gr sviesto
Eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 220 temp. Sumaišykite cukrų, citrinos sultis, cinamoną, druską, muskato riešutus ir miltus. Į vidutinį dubenį suberkite obuolių skilteles, apibarstykite jas šiuo mišiniu ir išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
Iškočiokite pusę tešlos ir išklokite ja 23 cm skersmens pyrago formą. Suverskite obuolius ant tešlos ir apdėliokite sviestu. Iškočiokite antrąjį tešlos diską, uždėkite ant obuolių sluoksnio ir suspauskyte kraštus. Viršuje padarykite 4-6 įpjovas. Kepkite 10 min.
Sumažinkite temp iki 175 ir dar kepkite 35-40 min, arba, kol tešla paruduos.