Reikės
5 vnt saldžių obuolių
300 gr miltų
2 v.š. krakmolo
2 vnt kiaušinių
2 vnt kiaušinio baltymų
40 gr cukraus pudros arba smulkaus cukraus
250 ml gazuoto vandens
žiupsnelis druskos
1 v.š. sviesto
aliejaus kepimui
Eiga
Nulupkite obuolius, išimkite sėklytes, padalinkite obuolį į 6-8 skilteles.
Persijotus miltus sumaišykite su krakmolu ir druska. Dėkite kiaušinius, sviestą, dalį gazuoto vandens ir išplakite. Plakio eigoje pilkite likusį vandenį iki, kol masė taps vientisa. Išplakite baltymus iki standžios putos, pastoviai po truputį beriant cukrų ar cukraus pudrą, kol baltymai taps standus ir neliks cukraus. Išplaktus baltymus įmaišykite į tešlą ir išmaišykite atsargiai iš apačios į viršų. Tešla turi būti sunaudota iš karto.
Kiekvieną obuolio skiltelę merkite į tešlą ir į gerai įkaitintus riebalus, kepti apie 2 min, kol obuoliai taps auksinės spalvos. Iškeptus obuolius dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus, pabarstykite cukraus pudra ir paduokite iš karto į stalą.