Reikės
200-250 gr varškės
2 kiaušiniai
2 v.š. su kaupu miltų
1/2 a.š. sodos
Sviesto
250 gr grietinės
Cukraus pagal skonį
Prieš darant tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 220 temp ir įdėkite į ją skardą, kurioje kepsite varškėčius-grietiniečius. Kuomet skarda gerai įkais dėkite sviesto ir vėl padėkite į orkaitę 2 min.
Į varškę dėkite kiaušinius, gerai išmaišykite, tuomet dėkite sodą ir miltus. Jums prireiks dubenėlio su šaltu vandeniu, valgomojo šaukšto. Merkite šaukštą į šaltą vandenį, tuomet kabinkite varškinės masės ir dėkite į skardą. Taip kartokite. Kepkite, kol varškėčiai paruduos.
Į grietinę dėkite cukraus ir viską gerai išmaišykite. Iškeptus varškėčius dėkite į puodą, sluoksniais, t.y. varškėčiai-grietinė-varškėčiai-grietinė...( tai darykite, kol varškėčiai dar karšti).
Anot autorės, pilna skarda varškėčių gaunasi iš 1 kg varškės.