Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Spurgelės
kulinarijosmenaDate: Ketvirtadienis, 2009-04-16, 08:56 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs

Reikės

1 stiklinė miltų
2 a.š. sausų mielių
3 kiaušiniai
1 v.š. cukraus
cukraus pudra
aliejus kepimui
druskos pagal skonį
1 stiklinė šilto pieno

Eiga

Mieles ištirpinkite šiltame piene, leiskite joms pastovėti 10 min. Dėkite cukrų, druską, kiaušinio trynius ir miltus. Išmaišykite. Baltymus išplakti iki standžios putos ir po truputį dėkite į paruoštą tešlą. Išmaišius tešlą, dar dėkite miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Užminkytą tešlą palikite 15 min šiltoje vietoje, tada vėl išminkykite ir vėl palikite pastovėti, kad pakiltų.
Paruoštą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir padalinkite tešlą į gabaliukus, kurių diametras 4-5 cm. Gaminkite norimą formą, paruoštas spurgytes, uždenkite ir palikite dar 15-20 min pastovėti.
Tuo metu gerai įkaitinkite aliejų ir kepkite spurgytes. Dar karštas apibarstykite cukraus pudra.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: