Reikės
Tešlai
500 ml miltų ( 2 stiklinės)
3/4 stiklinės cukraus
150 gr sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
Įdaras
250 gr rikotos (autorė naudoja paprastą varškę)
100 gr grietinės
2 kiaušiniai
2 dideli obuoliai
1/2 stiklinės cukraus
vanilės ekstrakto
Eiga
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, dėkite į miltus ir sutrinkite su pirštais, turi gautis trupinukai.
Sutrinkite varškę su grietine, cukrumi ir vanilės ekstraktu, išmaišykite. Obuolius nulupkite, sutarkuokite su burokine tarka ir sumaišykite su varškės mase.
Paimkite 28 cm formą, išklokite kepimo popieriumi dugną, o šonus ištepkite sviestu. Ant formos dugno suberkite 2/3 trupinių, tuomet dėkite varškės masę, išlyginkite paviršių ir dėkite likusius trupinukus.
Kepkite 40-50 min prie 200 temp.