Reikės: 320 gr miltų
80 gr cukraus
110 gr sviesto
1 didelis kiaušinis arba 2 mažiukai
100 gr grietinės
1.5 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
250 gr varškės
2.5 v.š. cukraus
2 v.š. miltų
1 kiaušinis
2 a.š. vanilinio cukraus
Eiga:
Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį reikia išsukti su cukrumi. Į išsuktą sviesto ir cukraus masę dėti kiaušinį (jei turite du mažus, tai dėti po vieną), gerai išsukti. Dėkite grietinę, geriausiai po šaukštą, kad masę geriau išsisuktų. Tuomet kepimo miltelius ir miltus. Tešla turi gautis nei per kietą, nei per minkšta, ji šiek tiek lipa prie rankų, bet niekis, kočiojant galima pasibarstyti šiek tiek miltų. Iškočioti tešlą, kad storis būtų apie 0.5 cm, išspausti apskritimus, geriausiai su stikline.
Įdarui, visus produktus gerai išsukti.
Ant apskritimo vidurio dėti įdarą ir perlenkti per pusę, prispauskite, bet neužspauskite. Aptekite kiaušinio plakiniu viršų. Kepkite 220 temp. apie 20 min, kol gražiai paruduos.
Skanaus !