Varškės sūrelių kremas I receptūra
2 varškės sūreliai
1 citrina
1 kiaušinio trynys
50 gr džiovintų razinų
Džiovinti vaisiai nuplikomi verdančiu vandeniu. Jeigu pasirenkami pvz. abrikosai, jie karštame vandenyje laikomi dar 10 min, po to supjaustomi kuo smulkiau. Sūreliai ištrinami su kiaušinio tryniu, įspaudžiamos citrinos sultys, įtarkuojama citrinos žievelė. Sudedami džiovinti vaisiai. Masė gerai išmaišoma ir ja tepami vafliai. Plokštainis atšaldomas šaldytuve.
Pasiūlymas: kad vafliai neperšlaptų, du sluoksnius tepkite kondensuoto pieno kremu, vieną sluoksnį - sūrelių kremu.
II receptūra
2 saldūs varškės sūreliai ( po 100 gr)
1 stiklinė pieno
1 v.š. krakmolo
1 v.š. cukraus
1 kiaušinio trynys
Nupilti 1/4 pieno ir jame ištirpinti krakmolą. Į kitą dalį pieno sudėti cukrų, jį užvirinti ir supilti piene ištirpintą krakmolą. Ištrinti sūrelius su kiaušinio tryniu. Į sūrelių masę maišant pamažu pilti atšalusį pieno kisielių. Viską gerai išmaišius, tepti vaflių laktus.