Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Kremai vafliams pertepti
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-02-22, 09:02 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Varškės ir kondensuoto pieno pertepimas

200 gr varškės
2 v.š. tirštos uogienės arba 1 v.š. grietinės
1,5 gr vanilinio cukraus
1 v.g. cukraus
1 indelis kondensuoto pieno

Kondensuoto pieno dėžutę, įdėjus į puodą, užpilti vandeniu ( vandens virš dėžutės turi būti ne mažiau kaip 4-5 cm. Puodas statomas ant ugnies. Vandeniui užvirus, puodas ant ant silpnos ugnies kaitinamas 1 val. Puodas visą laiką turi būti uždengtas, kad vanduo neišgaruotų, nes dėžutė turi būti visą laiką apsemta. Po valandos vanduo nupilamas, dėžutė paliekama atvėsti. Atšalusią dėžutę atidarius, jau turime paruoštą kondensuoto pieno kremą). Kol virs kondensuotas pienas, paruošiamas varškės kremas. Varškė mediniu šaukštu ar mikseriu ištrinama su uogiene ar grietine ir vaniliniu cukrumi.
Patarimas: tepkite du sluoksnius kondensuoto pieno kremo ir vieną sluoksnį varškės kremo, vėl du du sluoksnius kondensuoto pieno kremo, vieną varškės. Viršutiniai du sluoksniai turi būti kondensuoto pieno. Sutepti vaflius, taip juos suteptus palikti 1 val, o po to supjaustomi į rombo formos sausainius.

 
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-02-22, 09:06 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Varškės ir džiovintų vaisių kremas

200 gr varškės
100 gr džiovintų abrikosų
100 gr razinų
100 gr cukraus
2 kiaušinio tryniai arba 1 v.š. grietinės

Džiovintus abrikosus ir razinas nuplikome karštu vandeniu. Abrikosus paliekame pusvalandžiui pamirkti vandenyje. Po to permalame mėsmale arba smulkiai supjaustome. Į varškę dedame grietinę ar kiaušinių trynius, masę išsukame, dedame džiovintus vaisius, vėl viską gerai išmaišome.
Patarimas: vaflių plokštainį tepant varškės kremu, kas trečią sluoksnį tepkite arba kondensuoto pieno, arba sviestiniu kremu, arba paprasčiausiai šokoladiniu pirktiniu sviestu, nes sutepus vien varškės kremu, kadangi kremas turi daug drėgmės, tęžta vafliai, negalėsite supjaustyti gražiai plokštainio.

 
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-02-22, 09:09 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Varškės kremas su kokoso riešutų drožlėmis

200 gr varškės
50 gr kokoso riešutų drožlių
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
100 gr sviesto
4 g arba 1/2 a.š. citrinos rūgšties

Ištirpinamas sviestas. Varškė pertrinama, kad joje nebūtų gumuliukų, ir gerai ištrinama su cukrumi. Kiaušinis išplakamas, dedamas į varškę. Pilamas ištirpintas sviestas, citrinos rūgštelė ir vėl mediniu šaukštu viską išmaišome. Tada pilamos kokoso drožlės. Vėl gerai masę išsukus, gausime kremą.

 
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-02-22, 09:16 | Žinute # 4
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Varškės sūrelių kremas

I receptūra

2 varškės sūreliai
1 citrina
1 kiaušinio trynys
50 gr džiovintų razinų

Džiovinti vaisiai nuplikomi verdančiu vandeniu. Jeigu pasirenkami pvz. abrikosai, jie karštame vandenyje laikomi dar 10 min, po to supjaustomi kuo smulkiau. Sūreliai ištrinami su kiaušinio tryniu, įspaudžiamos citrinos sultys, įtarkuojama citrinos žievelė. Sudedami džiovinti vaisiai. Masė gerai išmaišoma ir ja tepami vafliai. Plokštainis atšaldomas šaldytuve.

Pasiūlymas: kad vafliai neperšlaptų, du sluoksnius tepkite kondensuoto pieno kremu, vieną sluoksnį - sūrelių kremu.

II receptūra

2 saldūs varškės sūreliai ( po 100 gr)
1 stiklinė pieno
1 v.š. krakmolo
1 v.š. cukraus
1 kiaušinio trynys

Nupilti 1/4 pieno ir jame ištirpinti krakmolą. Į kitą dalį pieno sudėti cukrų, jį užvirinti ir supilti piene ištirpintą krakmolą. Ištrinti sūrelius su kiaušinio tryniu. Į sūrelių masę maišant pamažu pilti atšalusį pieno kisielių. Viską gerai išmaišius, tepti vaflių laktus.

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 14:15 | Žinute # 5
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Pieniškas kremas

2 stiklinės pieno
2 stiklinės cukraus
1 v.š. sviesto
1 stiklinė maltų riešutų
1 a.š. vanilinio cukraus

Į puodą supilame pieną, cukrų, sviestą ir verdame ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol masė sutirštėja: kai masės lašas nebetirps šalto vandens stiklinėje. Tada sudedame riešutus ir vanilinį cukrų.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: