Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Morengai
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 13:32 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Morengai gali būti kaip pyrago įdaras arba uždėti ant pyrago viršaus. Geriausia, kad kiaušinių baltymai būtų kambario temperatūros. Kai oras labai drėgnas, gali būti sunku pagaminti morengus - jei jie bus dedami ant pyrago viršaus, sudrėks, pasidengs tarsi vandens lašeliais.

Reikės

3 didelių kiaušinių baltymų
1/4 a.š. baltos kristalinės druskos
85 gr cukraus

Dideliame dubenyje plakikliu iki purumo išplakite kiaušinio baltymus su kristaline druska. Pridėdami po šaukštą cukraus, toliau atsargiai plakite, kol plakinys taps minkštas, o po to standus. Morengus reikia naudoti kaip galima greičiau, ne po to jie subliūkš.
Morengai džiovinami 80-100 temp. apie 3-4 val
Šaltinis Rebecca Baugniet " 500 pyragų ir pyragaičių"

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: