Rytietiškas gardėsis Reikės
Pusės didelės citrinos sulčių
1 vidutinio apelsino sulčių
3 stiklinės cukraus pudros
1,5 stiklinės vandens
1 apelsino žievelė
1 citrinos žievelė
15 gr želatinos
2/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
4 lašeliai mėtos esencijos
maistinių dažų ( šiuo atveju raudonų, galima ir kitų, pagal jūsų norus)
Eiga
Paimkite puodą storu dugnu ir įspauskite citros, apelsino sulčių, įdėkite žieveles, be baltojo sluoksnio, pudrą ir 1/5 stiklinės vandens. Virti ant mažos ugnies ir maišyti, kol cukrus ištirps. Kuomet masė užvirs, sumažinti ugnį ir toliau virti 5 min nemaišant, kol masė paimta šaukštu ir nuleista į šaltą vandenį, pradės nuo šaukšto bėgti plonais siūlais.
Ištirpinti krakmolą 1/5 stiklinėje vandens. Želatiną ištirpinkite 0,5 stiklinės vandens.
Į krakmolinę ir želatininę mases įdėti cukraus sirupą. Gerai išmaišykite.
Kaitinti visas šias mases ant vidutinės ugnies, įlašinti mėtos esencijos ir valgomų dažų,kaitinti,kol masė taps blizgi.
Formą, į kurią pilsite šią masę, geriausiai tai būtų stačiakampė, iškloti folga ir ištepti sviestu, išpilti paruoštą masę, prieš tai išėmę citrinos ir apelsino žieveles. Padėti į šaldytuvą nakčiai. Ryte išimti iš formos, nuimti folgą, supjaustyti kvadratėliais ir apvolioti cukraus pudroje.