Nuga Reikės
750 gr cukraus
2 kiaušinio baltymai
70 gr džiovinti abrikosai arba razinos
100 gr skaldytų riešutų
60 gr kvietinių miltų
1 citrinos ar apelsino žievelė
5-10 lašų geltonų arba raudonų valgomų dažų
1,5 stiklinės vandens
280 gr invertinio sirupo ( jam pasigaminti reikės: 350 gr smulkaus cukraus, 155 ml karšto vandens. Smulkų cukrų ištirpinkite karštame vandenyje. Pastoviai maišant mišinį užvirkite, tuo pačiu įdėkite 2/3 a.š. be kaupo citrinos rūgštelės. Uždenkite puodą sandariai ir virkite ant mažos ugnies apie 45 min.)
Eiga
Cukrų ištirpinkite vandenyje, užvirinkite invertinį sirupą ir virkite 15-20 min. Tuo metu išsiplakite baltymus iki standžios putos. Į baltymus maža srovele pilkite invertinį sirupą, pastoviai maišykite, tuomet sudėkite likusius ingridientus, t.y. dažus, razinas, riešutus. Viską išmaišykite. Paruoštą masę padėkite ant stalo, pabarstyto miltais ir iškočiokite į 20-25 mm storio paplotį. Palikite jį 3-4 valandoms. Supjaustykite. Skanaus.
Nugą galima dėti į tortų vidų, supjausčius mažais gabalėliais, galima valgyti vieną.