Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Šokoladinė mastika
kulinarijosmenaDate: Šeštadienis, 2009-03-28, 21:19 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Reikės

300 gr kieto su didele kakavos konsistencija
50-60 gr medaus

Eiga

Šokoladą tirpinkite vandens vonelėje, neperkaitinkite. Pirmiausia užvirinkite vandenį, tuomet sumažinkite ugnį, uždėkite ant puodo indą su šokoladu ir tirpinkite. Truputį patirpinkite šokoladą tuomet nuimkite nuo puodo, pamaišykite ir vėl uždėkite, šokoladas nemėgsta būti perkaitinamas, jis tuomet praranda būsimą elastingumą. Įdėkite medaus, viską gerai ištirpinkite ir sumaišykite. Nuimkite nuo puodo. Gautą masę įsukite į maistinę plėvelę ir palikite parai, bet ne šaldytuve.

Pastebėjimai. Ši masė greitai stingsta, tad gaminant iš jos tarkim roželes ar kitus papuošimus, teks šią masę vis pakaitinti mikrobangų krosnelėje kelioms sekundėms.

Kaip dirbti su šia mase

Pabuvusi ši masė per parą tampa kietoka, ją reikia įkišti į mikrobangų krosnelę 40 s su visa plėvele, nesijaudinkite jai plėvelė patirps, taip turi būti. Išminkykite masę rankose, turi truputį išbėgti riebalai. Labai svarbu, kad masė mikrobangų krosnelėje smarkiai įkaistų. Įkaiti turi tiek, kad pradžioj nenulaikysite masės rankose. Masė turi būti kočiojama ant maistinės plėvelės.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: