Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Pieniška mastika
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-03-02, 18:20 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Reikės

Lygiomis dalimis:
Sauso pieno miltelių
Cukraus pudros
Kondensuotas pienas

Eiga

Išmaišykite ingridientus iki vientisos, minkštos plastilininės masės. Padenkite mastiką valgomaisiais dažais, jei jums norisi išgauti kokią nors spalvą. Jei šią masę kočiosite, geriausia tai daryti ant maistinės plėvelės, o pačią mastiką apibarstyti cukraus pudra. Jei masė pradės lipti prie rankų, pabarstykite cukraus pudra, o, kad nesudžiūtų, įvyniokite į maistinę plėvelę. Didžiausias trūkumas šios masės, ji turi geltoną atspalvį. Tačiau jei naudosite kavos kondensuotą pieną, gausite natūraliai šokoladinę mastiką.

P.S. mano pastebėjimai, pudros reikia daugiau nei nurodyta, aš dariau imdama kondensuoto pieno mažą indelį, svoris 385 gr, tai pudros reikėjo beveik dvigubai, būtinai kočiokite ją ant maistinės plėveles, masės skonis tarsi irisų.

 
kulinarijosmenaDate: Šeštadienis, 2009-03-28, 22:01 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Pieniška mastika II variantas

Reikės

160 gr pieno miltelių
160 gr cukraus pudros
200 gr kondensuoto pieno
2-3 v.š. citrinos sulčių

Cukraus pudrą sujunkite su pieno milteliais, kad nebūtų kamuoliukų. Padarykite duobutę ir sudėkite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Minkykite apie 5 min. Citrinos sultys mastikai priduoda elastingumo. Jei mastika bus per tvirta, įlašinkite citrinos sulčių. Padarytą mastiką, įdėkite į maišelį, kad nesusausėtų. Dabar galima ir nudažyti mastiką, norima spalva.

 
butkeDate: Penktadienis, 2009-04-03, 14:43 | Žinute # 3
Narys
Grupė: Vartotojai
Žinutės: 1
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
norėjau pasakyti jai nerandat pieno miltelių naudokit gretinėlės miltelius kavai balinti tik dėkit viska lygiomis dalimis kaip parašyta recepte masė man asmeniškai gaunasi daug skanesnė negu su sojos milteliais
 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-04-03, 14:52 | Žinute # 4
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Ačiū už pastebėjimą smile
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: