Iš šios tešlos gaminiai gaunasi minškti ir birūs. Paprasta smėlinė tešla
Baziniai smėlinės tešlos ingridientai
100 gr cukraus
200 gr margarino
300 gr miltų
Kiaušinio trynys
Jei sumažinsite riebalų kiekį, tešla gausis kieta ir nebiri.
Miltai
Tinkamiausi miltai - balti. Galima net ir kokią tai dalį pakeisti į krakmolą.
Cukrus
Smėline tešla gausis su cukrum arba be jo. Geriausia naudoti smulkų cukrų arba cukraus pudrą.
Riebalai
Riebalai smėlinėje tešloje priduoda birumo. Šioje tešloje jų neturėtų būti pamažinama.
Kiaušiniai
Kiaušinis tešlą suklijuoja. Trynys priduoda tešlai riebalų. Tad geriau, šiuo atveju, naudoti trynius.
Skystumas
Šioje tešloje nenaudojamas joks skystis. Tačiau, jei jau tešloje nėra per daug riebalų, galima į tešlą įmaišyti vandens, sulčių, tuomet tešla taps elastinga.
Paruošimas
Tešlos kokybė priklauso nuo margarino įmaišymo į miltus. Tik po to, dedami kiti ingridientai. Kai padarysite tešlą, ją reikia įdėti į šaldiklį 30 min, arba į šaldytuvą 1 val. Tešlą šaldytuve ar šaldiklyje, gali stovėti 2 dienas, tik įsukite ją į maistinę plėvelę.
Pusiau smėlinė tešla
Tokia tešla tinka papločių darymui. Tuomet reiktų pamažinti riebalų kiekį, pridėti skystimo, galima įdėti kepimo miltelių, nes sumažinus riebalų kiekį, tešla netenka purumo.
Kepimas
Orkaitė turi būti įkaitinta prieš tai, kai dėsite gaminį. Kuo tešloje daugiau riebalų, tuo didesnė turi būti kepimo temperatūra, palaipsniui ją mažinant iki visiško iškepimo. Iškepę gaminiai turi gauti šviesiai auksinę spalvą. Jei reikia pjaustyti kepinį, geriausia tai daryti, dar jam karštam būnant. Iš kepimo formos ištraukite kepinius taip pat dar šiltus.
Šaltinis www.kuking.net