Šis pyragas, švenčiant Velykas, gaminamas Italijoje Reikės
240 gr miltų
115 gr cukraus pudros
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelių
115 gr sviesto pjaustyto gabalėliais
2 didelių kiaušinių
400 gr grūdėtos varškės
85 gr minkšto varškės sūrio
1 v.š. kukurūzų miltų
1 a.š. vanilės esencijos
2 plaktų didelių kiaušinių
115 gr cukraus
1 citrinos žievelės
Eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 temp. Sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir citros žieveles. Pirštais sutrinkite sviestą į miltų mišinį, kol masė gausis rupi. Supilkite kiaušinius ir išmaišykite, kol susiformuos dideli trupiniai. Minkykite ant pamiltuoto paviršiaus, apie 1 min, kol tešla taps vientisa. Padalinkite tešlą į du diskus, kad vienas būtų didesnis už kitą. Mažesnį diską įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Didesnį diską įspauskite į 23 cm skersmens formą, apačią ir šonus.
Įdaras. Suberkite varškės sūrį ir grūdėtą varškę į dubenį, tuopat metu įdėkite ir kukurūzų mitus ir vanilės esenciją. Plakite mikseriu, kol masė taps vientisa. Supilkite kiaušinius, cukrų ir citrinos žieveles ir gerai išplakite. Įdarą sukrėskite į paruoštą formą, išlyginkite paviršių. Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite mažesnį diską, suformuodami 23 cm skersmens apskritimą. Uždėkite šį apskritimą ant sūrio įdaro, apdailinkite sujungimo vietas ir viršuje padarykite 4 įpjovas. Kepkite 170 temp, apie valandą, arba, kol tešla pagels ir pakils.