Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Forumas » Ruoškimės Velykoms » Sausainiai » Velykiniai sausainiai (šaltinis www.kuking.net)
Velykiniai sausainiai
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-04-03, 08:50 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs

Reikės 20 sausainių

apie 300 gr miltų
200 gr sviesto
100 gr cukraus pudros
2 tryniai

Eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 temp, ištepkite formą sviestu.
Miltus išsijoti į gilų dubenį, ant miltų sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Sutrinkite sviestą su miltais iki trupinių. Įdėkite cukrų ir trynius ir viską gerai išminkykite. Susukite tešlą į kamuolį, įdėkite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kitaip tešla bus pernelyg minkšta.(apie 30 min)
Iškočiokite tešlą maždaug 0,5 cm storio, ant miltais pabarstyto paviršiaus. Išspauskite norima formele sausainius ( tradiciškai Velykoms, kiaušinis, triušis, gėlė ar pan). Kepkite orkaitėje apie 6-10 min, kol paruduos. Papuoškite.

 
Forumas » Ruoškimės Velykoms » Sausainiai » Velykiniai sausainiai (šaltinis www.kuking.net)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: