Reikės
4 kiaušinio tryniai
4 kiaušinio baltymai
100 gr cukraus
75 gr miltų
50 gr krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. kakavos
12 gr želatinos
2 kiaušinio tryniai
50 gr cukraus
100 ml šampano
300 ml grietinėlės
200 gr aviečių
125 ml grietinėlės
mėtų lapeliai
Eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išplakite 4 kiaušinio baltymus su 30 gr cukraus. Išsukite 4 kiaušinio trynius su 2-3 v.š. verdančio vandens. Dėkite 70 gr cukraus. Sujunkite baltymų masę su trynių mase. Sumaišykite atskirame dubenėlyje miltus, krakmolą ir kakavą, visą šį mišinį su sietelių uždėkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite lopetėle. Išklokite formą kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir kepkite 10-12 min. Iškepusį biskvitą apverskite ant rankšluosčio ir nuimkite kepimo popierių ( jei sunkiai imasi, šlapia pašluoste perbraukite per tas vietas, per kurias kepimo popierius nenusiima). Nuėmę kepimo popierių, biskvitą susukite į vyniotinį ir leiskite atvėsti. Užpilkite vandeniu želatiną. Likusius trynius išsukite su likusiu cukrumi, šią masę pakaitinkite vandens vonelėje, nuolat maišydami. Į šią masę pilkite šampaną ir ištirpintą želatiną, nuolat maišykite, kol masė taps vientisa. Turi gautis želė konsistencija. Gerai išplakite 300ml grietinėlę, ji bus skirta įdarui, išplaktą grietinėlę sumaišykite su šampano-kiaušinio kremu, gerai išmaišę įdėkite į kremą smulkintų aviečių.
Išvyniokite ataušusį biskvitą ir ištepkite jį kremu. Susukite vyniotinį. Padėkite į vėsią vietą 2-3 val. Tuo tarpu gerai išplakite 125 ml grietinėlės, ji bus skirta aptepti vyniotinį iš viršaus, papuoškite vyniotinį aviečių uogomis ir mėtų lapeliais. Skanaus