Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Forumas » Receptai pagal Linda Smith » Tortas "Linksmasis piratas" » Tortas "Linksmasis piratas"
Tortas "Linksmasis piratas"
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 21:37 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Siūlau pasigaminti štai tokį tortą [img][/img]
 
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2009-02-24, 18:33 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Ingridientai

Masė, skirta tortams dengti ( žr. receptai iš cukraus): 1 kg baltos, 800 gr šviesiai rusvos
Karališkis glazūros ( žr. receptai iš cukraus), kurią reiks nuspalvinti šiomis spalvomis: melsvos, juodos, rudos.
Šokoladinio grietinėlės kremo ( viskas tas pats kaip ir grietinėlės kreme žr. Tortas "Pasakų knyga", tik dar pridėkite 30 ml kakavos)
50 gr pastilės ( žr. receptai iš cukraus)
Balto margarino
Spiritinio skiediklio ( degtinė arba džinas)
Modeliavimo masės ( žr. receptai iš cukraus): 150 gr juodos, 15 gr geltonos, 15 gr oranžinės, 150 gr kūno spalvos( švelni persikinė), 125 gr raudonos, 15 gr baltos, 50 gr rudos.
Cukraus klijai ( žr. receptai iš cukraus)

 
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2009-02-24, 18:38 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Šiam tortui bus naudojamas šokoladinis biskvitas.

Reikės stačiakampės kepimo formos 18x30 cm ir konservų pailga dėžutė, 7,5 cm diametro.

Biskvitui:

10 kiaušinių
275 gr šokolado
175 gr nesūraus sviesto
400 gr smulkaus cukraus
100 gr konditerinio cukraus, glazūros
275 gr miltų su kepimo milteliais ( žiūrėti ant kepimo miltelių pakuotės, kiek reiks dėti jų)

Kepti 75-90 min.

Naudoti didelės konsistencijos kakavos prisotinto šokolado. Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp. Ištepkite riebalais kepimo formą ir apdenkite kepimo popieriumi. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje. Išsukite sviestą ir cukrų dideliame puode ir maišykite iki šviesios, purios masės.
Po truputį dėkite kiaušinio trynius ir ištirpintą šokoladą. Atskirame inde išplakite baltymus iki standžių putų ir tuomet po truputį berkite cukrų ir toliau plakite, kol sudėsite visą cukrų.
Persijotus miltus su kepimo milteliais į didelį indą ir sumaišykite su plaktais baltymais ir paruošta šokoladine mase.
Iškrėskite tešlą į formą ir kepkite. Biskvitus kepkite stačiakampėje formoje ir konservų dėžutėje, kad išgautumėte cilindro formos biskvitą.

Iškepusį atvėsinkite įdėję jį į plėvelę. Atvėsusį biskvitą apdorokite taip: cilindro formos biskvitas turi būti 6,5 cm aukščio, o stačiakampį biskvitą padalinkite į dvi dalis, kad gautumėte du biskvitus po 15x18 cm. Pertepkite vieną biskvitą šokoladiniu grietinėlės kremu ir uždėkite kitą biskvitą ant viršaus. Apdenkite biskvitą folija ir įdėkite į šaldiklį nakčiai.

 
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2009-02-24, 18:53 | Žinute # 4
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Pagrindo apdengimas

Paimkite baltą masę, skirtą tortams apdengti ir nudažykite įvairiais mėlynos spalvos atspalviais. Turi gautis marmurinis efektas. Iškočiokite masę ir padenkite pagrindą, ant kurio dėsite tortą. Išlyginkite ir palikite nudžiūti.

Kalavijas ir vėliavos kotas

Paimkite 25 gr pilkos spalvos pastilės ir iškočiokite. Paimkite kalavijo šabloną ir atsargiai išpjaukite ir padėkite į vėsią ietą apdžiūti.

Kalavijo šablonas: [img][/img]

Nudažykite 25 gr pastilės šviesiai rusvos spalvos dažais ir dėl minkštumos pridėkite nedaug baltojo margarino ir šiek tiek vandens. Iškočiokite iki 20 cm ilgio ploną volelį-stiebą. Palikite nudžiūti.

 
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2009-02-24, 19:20 | Žinute # 5
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
1 etapas

Torto išpjaustymas

Paimkite stačiakampį perteptą biskvitą. Apipjaustykite biskvitą taip, kad įgautų ovalo formą. Torto diametras turi gautis 10 cm. Pažymėkite biskvito vidurį. Biskvitas turi būti apipjaustytas taip, kad jo vidurys būtų aukštesnis 4 cm už kraštus.

Iš cilindrinės formos biskvito ( konservų dėžutė) turi gautis pirato kūnas. Jį išpjaustykite taip pat kaip ir didįjį biskvitą, tik skirtumas tame, kad iš mažojo biskvito reiks nupjauti vieną jo pusę lygiau, imituojant nugarą, o priekį išpjaustyti taip lyg imituotumėt iššokusį pilvą.

 
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2009-02-24, 19:36 | Žinute # 6
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Iš didelio biskvito Jums turi gautis statinaitė.

Statinaitės apdengimas

Apipjaustytą didįjį biskvitą padėkite ant kepimo popieriaus. Ištepkite jį visą, t.y. ir viršų ir apačią šokoladiniu grietinėlės kremu. Iškočiokite šviesiai rusvą masę, skirtą tortams apdengti. Išpjaukite iš šios masės ovalus, statinaitės dugnui ir viršui apdengti. Išpjautus ovalus prikibdinkite prie statinaitės kraštų, tai turi atrodyti štai taip : [img][/img]
Liniuotės pagalba įrėžkite įstrižus rėžius masėje, kad išgautumėte statinaitės iš lentų efektą. O su rėžtuku arba plonu peiliuku padarykite rėžius, kad gautųsi medžio imitacija.
Taip padarykite su visa statinaite, apdenkite šviesiai rusva mase ir viskas taip pat, kaip ir su statinaitės galais. Skirtumas tame, kad apdengiant statinaitės šonus, masė, kuri susijungs su statinaitės galais turi būti per 1,5 cm atsikišusi. Kad dar labiau pavaizduoti medinės statinės efektą.
Paimkite juodos spalvos modeliavimo masės ir iškočiokite juostas, 2 cm storio, kad apjuosti statinaitę trijuose vietose.

Visą tai padarę, palikite statinaitę apdžiūti.

 
kulinarijosmenaDate: Antradienis, 2009-02-24, 20:55 | Žinute # 7
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
2 etapas

Statinaitės nudažymas

Ištirpinkite rudos spalvos su spiritiniu skiedikliu ir nudažykite su teptuku statinaitę. Leiskite apdžiūti.

3 etapas

Padėkite statinaitę ant pagrindo vidurio.

Pirato kelnės

Iškočiokite ilgą juostą iš juodos spalvos masės 5 cm pločio ir 4 mm storio. Nupjaukite juostą ir apvyniokite aplink pirato juosmenį ( mažojo biskvito apatiniąją dalį). Naudodami juodos spalvos masę, apdenkite likusią nepadengtą dalį, kur numatomos pirato kelnės. Apdailinkite sujungimo siūles.
Kojoms Jums prireiks 2 rutuliukų 2,5 cm diametro iš juodos masės. Padarykite iš jų kūgius. Lygiai nupjaukite platųjų kraštą, kad galėtumėte prikibdinti prie biskvito.

[img][/img]

Batai Jie turi atrodyti taip: [img][/img]

Susukite rutuliukus 2,5 cm diametru, iš juodos masės ir suteikite jiems kaulo formą. Padarykite angas mažajame "kaulo" gale. Iškočioję juodos masės gabalėlį, išpjaukite 5,5x1,25 cm juostelę ir apsukite ją aplink "kaulo" didesnę apvaliąją dalį, tokiu būdu Jūs išgausite bato aulą. Cukrinių klijų pagalba priklijuokite batuką prie kojos. Pridėkite sagtį iš juodos ir geltonos spalvos.

Diržas

Aptepkite viršutinį kelnių kraštą cukriniais klijais. Padarykite diržą iš oranžinės masės 5 mm storio. Iš geltonos masės padarykite sagtį.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-25, 15:47 | Žinute # 8
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Galva

Į mažojo biskvito viršų, ten kur turėtų būti kaklas, įsmeikite medinį pagaliuką.
Paimkite 125 gr kūno spalvos masės ir susukite rutuliuką. Išpjaukite burną, aštraus peilio pagalba. [img][/img]

Padarykite nosį, suformuodami du mažesnius rutuliukus ir vieną didesnį. Iš didesnio formuokit lašo formą, o mažuosius prikibdinkite prie šio lašo šonų. Teptuko antru galu, padarykite įdubimus akims. Akims naudokite baltą, juodą mases, Iš baltos masės padarykite mažus rutuliukus ir cukriniais klijais pribibdinkite akių įdubimuose, ant baltų rutuliukų prikibdinkite juodos masės diskelius, o ant jų po mažą rutulią baltos masės, taip vizualiai išgausite akis.
Liežuvį darykite iš raudonos modeliavimo masės ir nubėžkite centrinę liniją. Įdėkite jį į burną, formuokite iš baltos masės dantį. Mediniu pagaliuku padarykite įspaudus ant veido.
Uždėkite galvą ant pečių.

Kaklo skarelė ir durklas

Iš oranžinės masės padarykite skarelę kaip paveiksliuke: [img][/img]

Durklą darykite pagal aukščiau pateiktą šabloną iš pilkos masės-pastilės, rankeną darykite iš geltonos modeliavimo masės, rankeną prie durklo užklijuokite cukriniais klijais.

Rankos

Susukite rututuliukus iš 25 gr raudonos masės, padarykite iš jų ritinėlius ir suteikite " kaulo" formą. Teptuko antru galu viename gale padarykite skylę, kad vėliau galėtumėte pritvirtinti plaštaką. Kitą galą nupjaukite 45 laipsnių kampu. Tą patį darykite ir su kita ranka. Ranka turi atrodyti taip: [img][/img]

Plaštakos gamyba

Susukite rutuliuką iš kūno spalvos masės 1,5 cm diametru, padarykite iš jo kūgį. ir plačiąją pusę žirklėmis iškarpykite taip, kad gautumėte pirštus, juos užapvalinkite. Šią plaštaką cukriniais klijais priklijuokite prie rankos.

Pridėkite rankas prie kūno. Dešinėje rankoje įtaisykite vėliavos kotą, Pirato pirštus apjuoskite aplink kotą. Durklą įtaisykite į kitą ranką. Palikite apdžiūti.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-25, 16:09 | Žinute # 9
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Kepurė

Iš likusios juodos masės iškočiokite ovalą, atitinkantį pirato galvai. Uždėkite jį ant galvos. Padarykite juodą juostą 14x2 cm. Šia juosta apjuoskite ant pirato galvos esantį ovalą. Galite padaryti juostoje ornamentą, iškirpti kokį ženklą. Geriausia, kad iškirptumėte ar išpjautumėte pusratį juostos viduryje, kad užklijavę ją ant pirato galvos, gautumėte tikrovišką pirato kepurę ( iš arčiau galite ją pamatyti pirmoje nuotraukoje).
Geltona spalvos plona juostele, apveskite pirato kepurės kontūrą.

Plaukai

Priveskite rudą modeliavimo spalvą iki šiltos konsistencijos. Pridėkite nedaug minkšto margarino ir karšto vandens, kad masė taptų dar minkštesnė ir paklusnesnė dekoravimui. Viską gerai išminkykite, turi gautis kramtomos gumos konsistencija. Iš šios masės padarykite daug mažų plonų ir ilgų juostelių. Prie galvos juos tvirtinkite cukriniais klijais.

Darbo užbaigimas

Vėliava

Jums reiks kaukolės šablono: [img][/img]

išpjaustykite ją iš baltos masės. Pačiai vėliavai naudokite juodą modeliavimo masę, išpjaudami stačiakampę formą. Cukriniais klijais ant vėliavos užklijuokite kaukolę, cukriniais klijais pačią vėliavą užklijuokite ant stiebo.

 
Forumas » Receptai pagal Linda Smith » Tortas "Linksmasis piratas" » Tortas "Linksmasis piratas"
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: