Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Forumas » Receptai » Meduoliai » Niurnbergo meduoliai (Pagal "Kūčių ir Kalėdų vaišės" Darbštuolė Gruodis 2009/12)
Niurnbergo meduoliai
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2010-08-02, 15:21 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Tešlai:

2 nedideli kiaušiniai
125 gr cukraus
1/4 a.š. malto muskato
1/2 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
2 lašai migdolų esencijos
šaukštelis romo esencijos
1/4 a.š. citrinos sulčių
125 gr maltų migdolų
125 gr migdolų plokštelių
125 gr citrinų cukatų

Papuošimui:

150 gr miltinio cukraus
spalvoto cukraus

Eiga:

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki, kol kiaušinių masė taps balta. Maltą muskatą, cinamoną, gvazdikėlius, romą, citrinų sultis ir migdolų esenciją sumaišykite ir dėkite į kiaušinių masę. Maltus migdolus ir cukatus sumaišykite su kiaušinių mase. Į riebalais pateptą skardą dėkite šešių centimentrų pločio, piršto storumo tešlos kauburėlius. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 temp. ir kepkite 20 min.
Glajus. Miltinį cukrų sumaišykite su 2-3 šaukštais karšto vandens ir sumaišykite iki vientisos masės. Ja aptepkite dar karštus meduolius ir apibarstykite spalvotu cukrumi.

Skanaus!

 
Forumas » Receptai » Meduoliai » Niurnbergo meduoliai (Pagal "Kūčių ir Kalėdų vaišės" Darbštuolė Gruodis 2009/12)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: