Tešlai: 2 nedideli kiaušiniai
125 gr cukraus
1/4 a.š. malto muskato
1/2 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
2 lašai migdolų esencijos
šaukštelis romo esencijos
1/4 a.š. citrinos sulčių
125 gr maltų migdolų
125 gr migdolų plokštelių
125 gr citrinų cukatų
Papuošimui:
150 gr miltinio cukraus
spalvoto cukraus
Eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki, kol kiaušinių masė taps balta. Maltą muskatą, cinamoną, gvazdikėlius, romą, citrinų sultis ir migdolų esenciją sumaišykite ir dėkite į kiaušinių masę. Maltus migdolus ir cukatus sumaišykite su kiaušinių mase. Į riebalais pateptą skardą dėkite šešių centimentrų pločio, piršto storumo tešlos kauburėlius. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 temp. ir kepkite 20 min.
Glajus. Miltinį cukrų sumaišykite su 2-3 šaukštais karšto vandens ir sumaišykite iki vientisos masės. Ja aptepkite dar karštus meduolius ir apibarstykite spalvotu cukrumi.
Skanaus!