Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Meduolinis tortas su varške
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2010-08-02, 15:46 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Tešlai:

4 tryniai
4 v.š. grietinės
100 gr sviesto
400 gr medaus
100 gr cukraus
400 gr miltų
1 a.š. sodos
2 v.š. prieskonių mišinio meduoliams

Kremui:

2 pakeliai varškės
puse stiklinės pieno
2 šaukštai želatinos
1 stiklinė cukraus
1 apelsinas
truputį džiovintų apelsinų žievelių

Eiga:

Medų pakaitinti kelis kartus dubenėlyje, kad patamsėtų. Trynius ištrini su cukrumi ir juos supilti į atvėsusį medų, su prieskoniais, grietine su joje išmaišyta soda, galiausiai įmaišyti miltus. Tešlą supilti į tortinę formą ir kepti 30-40 min 180-200 temp. orkaitėje.
Varškę kremui permalti ir išplakti su mikseriu iki kremo konsistencijos. Plakant supilti pieną, cukrų, kubeliais pjaustytą apelsiną, dėti tarkuotos apelsino žievelės, galiausiai išbrinkintos ir ištirpintos želatinos. Želatiną galima brinkinti apelsino sultyse arba vandenyje.
Atvėsusiame meduolyje išpjauti apvalų lakštą taip, kad meduolis taptų panašus į indą, į kurį būtų galima supilti kremą.
Supylus kremo masę, meduolį papuošti apelsino griežinėliais ir išpjauto meduolio gabaliukais. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų kremas.

Skanaus !

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: