Šokoladiniam biskvitui
100 gr miltų
100 gr sviesto
30 cukraus
100 gr juodojo šokolado
Žiupsnelis druskos
Vanilinas
11 gr kepimo miltelių
4 kiaušiniai
130 gr cukraus ( baltymams)
Produktų yra 24 cm diametro formai.
Juodojo šokolado musui
200 gr juodojo šokolado ( geriausiai tinka tas, kuriame yra daugiausia kakavos)
30 gr sviesto
200 gr grietinėlės (plakamos)
50 gr grietinėlės likerio
8 gr želatinos
Pieniško šokolado musui
200 gr pieniško šokolado
30 gr sviesto
200 gr grietinėlės (plakamos)
50 gr grietinėlės likerio
8gr želatino
Baltojo šokolado musui
200 gr baltojo šokolado
30 gr sviesto
200 gr grietinėlės (plakamos)
50 gr grietinėlės likerio
8 gr želatino
Eiga
Biskvitas
Kiaušinius atskirti baltymą nuo trynio. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Dėkite druską, ištirpintą šokoladą ir gerai išplakite. Tuomet dėkite trynius ir viską gerai kartu išplakite. Atskirai išplakite baltymus su 130 gr cukraus iki standžios putos. Atskiram dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vaniliną. Tuomet sujunkite šokoladinę masę su baltymais ir miltų mišiniu, viską išmaišykite lopetėle ( jokiu būdu mikseriu). Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Kepkite 160 temp 25-30 min.
Iškepusį biskvitą palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Apipjaustykite biskvito šonus taip, kad padėjus biskvitą į tą pačią formą liktų tarpas tarp biskvito ir formos sienelės.
Apipjaustytą biskvitą dėkite atgal į formą. Apipilkite biskvitą grietinėlės likeriu. Tuomet taip paruoštą biskvitą dėkite šaldymo kamerą (tai paruoš tortą greitesniam stingimui).
Musai
Želatiną užpilkite šalta grietinėle ( trims musams Jums prireiks: 24 gr želatinos 50 gr grietinėlės).
600 gr šaltos grietinėlės išplakite iki standumo. Išplaktą grietinėlę padalinkite į tris dalis ir padėkite į šaldytuvą.
Ruošiame juodojo šokolado musą Juodąjį šokoladą susmulkinti, dėti sviestą ir tirpinti vandens vonelėje, kol visiškai ištirps. Ant ištirpusio šokolado dėkite išbrinkintą želatiną, vėl kaitinkite ant mažos ugnies vandens vonelėje, svarbiausia neužvirinkite. Nuolat maišykite iki, kol gausite vienalytę masę. Nebekaitinkite. Pilkite grietinėlės likerį ir vėl išmaišykite. Palikite truputį atvėsti. Tuomet sujunkite vieną dalį grietinėlės su šokoladine mase ir atsargiai išmaišykite.
Ištraukite biskvitą iš šaldiklio. Formos kraštus ( iš vidaus) apdėkite standžia permatoma plėve ( geriausia plastmasine), ji turi būti aukštesnė 5-7 cm už formos aukštį. Pilame juodąjį musą ir dedame į šaldiklį.
Tokiu pat būdu darome pieniško šokolado musą ir pilame ant sustingusio juodojo šokolado muso ir dedame į šaldiklį.
Vėliau tą patį darome su baltojo šokolado musu ir pilame ant sustingusio pieniško šokolado muso. Taip paruoštą tortą, dedame į šaldytuvą nakčiai ( jei neturit laiko laukti, tuomet taip paruoštą tortą dėkite 30 min į šaldiklį).
Daroma baltą šokoladinė glazūra. Grietinėlę ir sviestą užkaitiname iki virimo. Dėkite smulkintą šokoladą ir tirpinkite iki vienalytės masės, kol šokoladas visiškai ištirps. Taip paruoštą glazūrą užpilkite ant sustingusio torto. Tortą vėl dėkite į šaldiklį 30 min, arba į šaldytuvą 1 val, kol glazūra sustings.