Reikės: 500 gr miltų
200 gr cukraus
3 kiaušiniai
150 gr sviesto (kamb.temp.)
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
citrinos žievelės
pusę litro mėgstamos uogienės, geriau, kad ji būtų tirštoka
Eiga:
Sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinius. Dėti citrinos žievelės. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, įvynioti į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą pusei valandos(aš dedu į šaldiklį, kad ji būtų kieta).
Forma iškloti kepimo popieriumi. Sutarkuoti vieną tešlos gabaliuką, tad dėti uogienės ir ant viršaus užtarkuoti antrą tešlos gabaliuką. Kepti 200 temp. 35-40 min.
P.S. gaunasi nemažas pyragas.