Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Forumas » Receptai » Tortai, pyragai, pyragaičiai » Pyragų pagrindai (Receptai)
Pyragų pagrindai
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-02-22, 08:31 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Ideali tešla vaisiniams pyragams ir užkandžių pyragėliams.

Reikės:
280 gr miltų
1/8 a.š. druskos
115 gr augalinių riebalų, dedamų dėl trapumo
115 gr šalto vandens
1 didelis kiaušinis
2 a.š. baltojo acto
2 v.š. labai šalto vandens.

Į didelį dubenį suberkite miltus, druską ir išmaišykite. Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais ir sudėkite į miltų mišinį. Maišykite tešlos maišytuvu arba kapodami dviem peiliais tol, kol mišinio konsistencija taps kaip drėgno smėlio su likusiais žirnio dydžio sviesto ir augalinių riebalų gabalėliais. Šakute ar plaktuvu suplakite kiaušinį, actą ir vandenį. Lėtai supilkite kiaušinio mišinį į miltus ir maišykite tol, kol mišinys drėgnas. Užminkykite tešlą ir suformuokite rutulį. Padalinkite jį į du rutulius ir įvyniokite juo į plastmasinę plėvelę. Kočėlu išlyginkite rutulius, padarydami plokščius diskus, kad užsipildytų plėvelės kampai. Įdėkite į šaldytuvą mažiausiai pusei valandos, jei laikysite ilgiau prieš naudojant turės šiek tiek suminkštėti. Tada išvyniokite vieną rutulį ir padėkite ant truputį miltais pabarstyto paviršiaus. Kočiokite tešlą nuo jos vidurio link kraštų tol, kol tešla taps norimo storio ( apie 3 mm), ir mažiausiai 2,5 cm ilgesnė už pyrago formą. Jei tešla kimba prie kočėlo, pabandykite ant jos uždėti plastmasinę plėvelę ir tada kočiokite. Nuėmę plėvelę, užvyniokite tešlą ant kočėlo ir taip perkelkite į pyrago formą. Jei tešla prikimba prie paviršiaus, atsargiai ją atskirkite aštriu peiliu ar metaline mentele. Atsargiai įspauskite tešlą į formą. Jei perkeliant tešla suplyšta, pamiltuotais pirštais skyles užspauskite. Pyragų tik su apatiniu pagrindu kraštus gražiai užspauskite pirštais ar šakute.
Tešlą galite laikyti šaldytuve 3 dienas. Jei norite tešlą užšaldyti, pirmiausia ją iškočiokite ir išklokite ja pyrago formą. Kai tešla užšals, atsargiai išimkite ją iš formos ir laikykite dideliame šaldymo maišelyje ilgiausiai 3 mėnesius.

Greitesnis ir lengvesnis būdas
Sutarkuokite šaldytą tešlą vidutinio dydžio 23 skersmens formoje. Paspaudykite tešlą viduryje ir spaudykite kraštų link, kol tešla tolygiai padengs formos dugną ir kraštus.

Kiti pyrago pagrindo gaminimo būdai
Citrininė tešla: ruošdami pyrago pagrindą, įtarkuokite 1 citrinos žievelę ( 1-2 a.š.), o vietoje balto acto įpilkite 2 a.š. citrinos sulčių.
Rupių miltų tešla: ruošdami pyrago pagrindą, vietoje 140 gr paprastų miltų, supilkite 140 gr rupių miltų.
Tešla su cinamonu: ruošdami pyrago pagrindą, į miltų mišinį įberkite 1 a.š. cinamono.
Tešla su čederiu: gaminant pyrago pagrindą, reikės 355 gr miltų. Į miltų mišinį įberkite 1 v.š. cukraus. Reikės 85 gr augalinių riebalų. Į sviesto ir augalinių riebalų mišinį įberkite 115 gr tarkuoto brandaus čederio ir išmaišykite. Jei reikės įpilkite daugiau šalto vandens.
Tešla su kukurūzų koše: pyrago pagrindui reikės 215 gr miltų. Į miltų mišinį įdėkite 85 gr kukurūzų košės.

Šaltinis Rebecca Baugniet "500 pyragų ir pyragaičių"

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 09:47 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Saldus pyrago pagrindas

Šiam pyrago pagrindui naudojamos pyragų formos negilios, su grioveliais. Geriausia tinka pyragaičiams su kremu.

Reikės

140 gr miltų
1/8 a.š. druskos
55 gr cukraus
115 gr šalto sviesto
1 didelio kiaušinio trynio
1-2 šaukštai labai šalto vandens

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą, jį sudėkite į miltų mišinį ir maišykite tešlos maišytuvu arba dviejų peilių pagalba, kapodami. Kol masė taps panaši į smėlio, drėgna su žirnio dydžio gabalėliais.
Šakute ar plakikliu išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai supilkite išplaktą trynį į miltus ir išmaišykite, kol mišinys sudrėks. Tešlai sukibus, suformuokite rutulį ir įvyniokite jį į maišelį ar maistinę plėvelę. Iškočiokite rutulį, kad jis taptų plokščios disko formos, o plėvelės kampai užsipildytų tešla. Mažiausiai pusei valandos padėkite į šaldytuvą. Jei šaldytuve laikysite ilgiau, tai prieš dirbdami su šia tešla, palaikykite ją kambario temperatūroje, kad šiek tiek sušiltų.
Išimkite tešlą iš plėvelės ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kočiokite nuo tešlos vidurio iki kraštų, kol tešla taps reikiamo storio ir 2,5 cm ilgesnė už kepimo formą. Jei tešla kimba prie kočėlo, pabandykite ant jos uždėti maistinę plėvelę ir tada kočiokite. Tešlą į kepimo formą dėkite, užvynioja ją ant kočėlo. Atsargiai įspauskite tešlą į formą. Jei tešla įplyštą, tai pamiltuotais pirštais ją sutvarkykite.

Greitesnis ir lengvesnis būdas

Supjaustykite suformuotą tešlos diską 0,3 pločio riekelėmis ir išdeliokite jas ant pyrago formos dugno ir palei sieneles. Paspauskite, kad tešlos dalys susijungtų ir forma būtų tolygiai paklota.

Saldaus pyrago pagrindo gaminimo variantai

Vanilinė tešla ruošdami pagrindinį receptą, į kiaušinio trynio ir vandens mišinį įpilkite 1/2 a.š. vanilės esencijos.
Migdolinė tešla ruošiant tešlą pagal pagrindinį receptą, reikės 100 gr miltų ir į miltų mišinį įmaišykite 28 gr maltų migdolų.
Šokoladinė tešla ruošdami tešlą pagal pagrindinį receptą, į miltų mišinį įberkite 2 v.š. kakavos miltelių.
Citrininė tešla ruošdami tešlą pagal pagrindinį receptą, į miltų mišinį įtarkuokite 1 citrinos žievelę.
Tešla su cukraus pudra ruošdami tešlą pagal pagrindinį receptą, vietoje 55 gr cukraus įberkite 28 gr cukraus pudros.

Šaltinis Rebecca Baugniet "500 pyragų ir pyragaičių"

 
kulinarijosmenaDate: Pirmadienis, 2009-02-23, 10:06 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Trupininės tešlos pagrindas

Ši tešla lengvai ir greitai pagaminama. Ji labai tinka pyragams su pudingu ir šaldomiems pyragams.

Reikės

170 gr trupininių sausainių trupinių ( apie 11 sausainių, sutrupintų blenderiu)
70 gr sviesto
1 v.š. cukraus arba medaus
1 v.š. miltų

Įkaitinkite orkaitę iki 175 temp. Gerai sumaišykite visus produktus. Gautą tešlą įklokite į 23 cm skersmens pyrago formą, spaudydami nuo vidurio link kraštų, kad ji tolygiai išklotų dugną ir sieneles. Jei pirštai kimba, pabaksnokite juos į cukrų. Kepkite 10-15 min.

Kiti trupininės tešlos pagrindo gaminimo variantai

Šokoladinė vaflinė tešla ruošdami tešlą pagal pagrindinį receptą, vietoje trupininių sausainių suberkite 115 gr šokoladinių vaflių trupinių.
Imbierinė tešla vietoje trupininių sausainių trupinių suberkite 115 gr imbierinių sausainių trupinių.
Nekoloringa trupininė tešla ruošiant tešlą pagal pagrindinį receptą, reikės šaukto sviesto ir 1 didelio kiaušinio baltymo.

Šaltinis Rebecca Baugniet "500 pyragų ir pyragaičių"

 
Forumas » Receptai » Tortai, pyragai, pyragaičiai » Pyragų pagrindai (Receptai)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: