Reikės: 175 gr miltų
25 gr krakmolo
1 a.š. nenugrėbtas kepimo miltelių
125 gr sviesto
150 gr cukraus
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
galima dėti kvapų, citrinos žievelės, cukatų, nusausintų konservuotų ar šaldytų uogų ir pan. Man labiausiai patiko su studento pusryčiais (razinos, įvairiausi riešutai). Studento pusryčių dedu gerą saują, galima ir daugiau kas kaip mėgsta.
Eiga:
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską, gerai išmaišykite. Dėkite mažais gabaliukais supjaustytą kamb.temp. sviestą, cukrų, kiaušinius, su mikseriu gerai išsukite, apie 3-4 minutes, kol masė pradės blizgėti .Tuomet įdėkite norimų priedų. Skardelę ištepkite sviestu, apibarstykite džiuvesėliais, iškrėskite tešlą ir į 180 temp įkaitusią orkaitę 35-45 min. Labai skanus, drėgnas pyragas, kai norisi kažko prie arbatos.
Skanaus !