Tortai
| |
kulinarijosmena | Date: Antradienis, 2009-02-24, 22:58 | Žinute # 1 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Čia dėsiu įvairius tortų receptus, pasistengsiu su nuotraukom
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Antradienis, 2009-02-24, 23:09 | Žinute # 2 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Damų kaprizas" Reikės 1,5 stiklinės miltų 1,5 stiklinės cukraus 1,5 stiklinės grietinės 3 kiaušiniai 3 a.š. krakmolo 3 a.š. sodos gesintos actu 0,5 stiklinės aguonų 0,5 stiklinės riešutų 0,5 stiklinės razinų 200 gr sviesto 1 indelis kondensuoto pieno Eiga Pradedama nuo trejų biskvitų kepimo. Tam reikia 0,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės cukraus, 1 a.š. sodos, gesintos actu, 1 kiaušinio ir 0,5 stiklinės aguonų. Viską gerai išmaišome ir įdedame 0,5 stiklinės grietinės. Kepimo formą gerai ištepame margarinu ir įpilame tešlą. Įkaitintoje iš anksto orkaitėje iki 170-180 temp, kepame 15-20 min. Tokiu pat būdu gaminame antrą biskvitą, tik vietoj aguonų dedame riešutus. O trečias biskvitas - riešutus ir aguonas pakeičiame razinomis. Kai iškeps visi trys biskvitai, ruošiame kremą. Sumaišyti kondensuotą pieną su sviestu iki vientisos masės. Ištepti šiuo kremu tortą ir papuošti. Skanaus.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Antradienis, 2009-02-24, 23:27 | Žinute # 3 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Grietinietis" Reikės 400 gr grietinės 2 stiklinės cukraus 3 kiaušiniai 3 v.š. sviesto 6 v.š. sviesto ( ištirpinto ir atvėsinto) 1 pakelis ( 15 gr) vanilinio cukraus 2 pakeliai kepimo miltelių ( geriausia žiūrėti ant pakuotės) 0,5 a.š. druskos 5-7 stiklinės miltų 800 gr grietinės 1-1,5 stiklinės cukraus Eiga Į indą, kuriame darysime tešlą, dėti 400 gr grietinės, dedame kepimo miltelius ir išmaišome. Dedame kiaušinius , sviesto ir ištirpinto sviesto, išmaišome, beriame cukrų, išmaišome ir po lengva beriame miltus. Tešla turi gautis minkšta, elastinga, kad būtų galima kočioti plonus paplotėlius. Tačiau neturi lipti prie rankų. Paruoštai tešlai, leidžiame pabūti 30 min. Iš turimos tešlos turi gautis apie 8 paplotėliai, kiekvieną iš jų iškočiojame apie 5-7 mm. Įkaitiname orkaitę iki 200 temp ir kepame paplotėlius, kol jie paruduos, bet neperkeps. Iškeptus papločius apipjaustome. Darome kremą. Grietinę išsukti su cukrumi. Masė turi gautis puri, lengva. Galima įberti vanilinio cukraus. Pertepti papločius.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Antradienis, 2009-02-24, 23:44 | Žinute # 4 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas " Švelnumas" Reikės 2 stiklinės ( po 0,5 stiklinės papločiui) grietinės 2 stiklinės( po 0,5 stiklinės papločiui) miltų 2 stiklinės( po pusės stiklinės papločiui) cukraus 4 ( po 1 kiaušinį papločiui) kiaušiniai sodos 0,5 stiklinės riešutų 0,5 stiklinės serbentų 0,5 stiklinės džiovintos vyšnios 2 stiklinės kakavos miltelių 1 kiaušinis 2 stiklinės miltų 1 stiklinė pieno 0,5 stiklinės cukraus 200 gr sviesto Eiga Palikti sviestą kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Grietinę padalinti į 4 dalis ir joje nugesinti sodą. Kiaušinį išplakti su cukrumi, dėti grietinę tada miltus. Su miltais perdaug neperplakti, užtenka tik sumaišyti. Tai pagrindas kiekvieno papločio. Vieną masę papildom riešutais, tai bus riešutinis paplotis. Kepamas 200 temp 15 min. Kitas paplotis vietoj riešutų, džiovinta vyšnia. Trečias paplotis su raudonaisiais serbentais, ketvirta dalis su kakavos milteliais. Gaminame kremą. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Dedame miltus. Sumaišome su pienu, dedame ant ugnies, pastoviai maišom, kad neprisviltų. Tai bus plikytas kremas. Maišome, kol užverda. Kai tik sutirštėja nuimame nuo ugnies. Atvėsiname. Po truputį pilame sviestą ir išplakame. Pertepame papločius. Ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Papuošti galima tirpinto šokolado ornamentais.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Antradienis, 2009-02-24, 23:46 | Žinute # 5 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Napaleonas" su alumi Reikės 200 gr sviesto 1 stiklinė šviesaus alaus 3 stiklinės kvietinių miltų 1 a.š. kepimo miltelių 800 ml pieno 1 stiklinė smulkaus cukraus 5 kiaušinio tryniai 1 a.š. vanilinio cukraus 3 v.š. krakmolo 1 indelis kondensuoto pieno Eiga Šaltą sviestą sutarkuokite per tarką ir sumaišykite su miltais. Turi gautis smulkūs trupiniai. Įpilti alaus. Išminkyti elastingą tešlą ir padalinti į 6 dalis, kiekvieną dalį įsukti įdėti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai. Išsukti trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti krakmolo ir viską gerai išmaišykite. Įpilti pieno, gerai viską išplakite ir pastatykite ant vandens vonelės ir kaitinkite, nuolat maišykite. Taip paruoštą kremą, jis turi sutirštėti, atvėsinkite, į atvėsusį kremą įdėkite kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite. Iš tešlos iškočiokite papločius, subadykite šakute ir kepkite 180-190 temp kol pagels, ištraukus apipjaukite Jums reikiamą formą, nupjautas vietas palikite torto papuošimui-trupiniams. Taip iškeptus papločius atvėsinkite ir ištepkite kremu, viršaus kremu netepkite, nes perteptą tortą reikia susukti į maistinę plėvelę arba foliją ir paslėgti, padedant į šaldytuvą. Ryte tortą ištepkite likusiu kremu ir papuoškite trupiniais, dar pastatykite valandai į šaldytuvą ir skanaukite.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Trečiadienis, 2009-02-25, 09:37 | Žinute # 6 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Ananasų laukas" Reikės 4 ( tešlai) kiaušiniai 100 gr miltų 75 gr cukraus 380 gr konservuotų ananasų 170 gr cukraus 3 kiaušinio tryniai 5 gr želatino 100 gr grietinėlės Eiga Išplakti trynius su cukrumi, kol masė pabaltuos. Dedam miltus. Atskirai išplakame baltymus iki standžios putos. Permaišome juos su trynių ir miltų mase. Tešlą išpilame ant stačiakampės kepimo formos išklotos kepimo popieriumi ir kepame prie 220 temp. 10 min. Konservuotus ananasus pertriname su 70 gr cukrumi, blenderio pagalba. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir brinkiname. 4 trynius išplakame su likusiu cukrimi iki baltos, purios masės. Visą tai sumaišome su ananasų piure. Verdame ant mažos ugnies iki, kol masė sutirštės. Pastoviai pamaišydami. Išplakame grietinėlę iki standumo. Karštame, sutirtėjusiame kreme įpilame želatiną. Gerai išmaišome. Nuimame nuo ugnies. Palikite šį kremą 10 min. Po10 min kremą sumaišome su išplakta grietinėle. Paimkite gilią formą, į kurią dėsite tortą. Perpjaukite iškepusį biskvitą į 2 ar 3 dalis, priklausomai nuo Jūsų kepimo formos, išklokite kepimo formą maistine plėvele, padėkite pirmąjį biskvitą ant dugno. Ant jo išdėkite dalį paruošto kremo ir užklokite tai antru biskvito sluoksniu. Ir taip kartokit, priklausomai kiek Jums išėjo biskvitų. Užsukite biskvito viršų maistine plėvele ir padėkite gaminį į šaldytuvą kelioms valandoms. Kad pilnai sustingtų.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Trečiadienis, 2009-02-25, 13:18 | Žinute # 7 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Šokoladinis tortas Reikės 175 gr karšiojo šokolado ( biskvitui) 200 gr minkšto sviesto 200 gr cukraus 5 kiaušiniai 75 gr miltų 100 gr migdolų Vanilės esencijos 250 gr grietinėlės 200 gr karčiojo šokolado 100 gr sviesto( torto papuošimui) Slyvų džemas ar uogienė Eiga Migdolus nulupkite, pakepinkite ir susmulkinkite, kad išgauti miltus. Šokoladą skirtą tešlai ištirpinkite vandens vonelėje kartu su 75 gr sviesto. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Likusius 125 gr sviesto išsukti su 100 gr sviesto ir dėti po vieną trynį. Viską gerai išplakti. Galiausiai supilti ištirpintą šokoladą ir vėl viską gerai išplakti. Dėti miltus ir migdolų miltus. Vėl viską gerai išplakti. Dėti vanilę ir žiupsnelį druskos. Viską išplakite iki vientisos masės. Išplakite baltymus su likusiu cukrumi. Po truputį sumaišyti su šokoladine mase. Ištepkite kepimo formą margarinu, padenkite dugną kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 temp. 40-45 min. Kremas. Pakaitinkite grietinėlę, įdėkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite. Kuomet ištirps šokoladas nuimkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite, geriausia jį dar palaikyti apie kelias valandas šaldytuve. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis. Pertepkite biskvitą slyvų uogiene ar džemu. Išplakite kremą mikseriu, kad taptų purus. Pertepkite biskvitą ir jo viršų. Perteptą tortą palikite, kad truputį atvėstų. Ištirpinkite šokoladą su sviestų vandens vonelėje. Padekoruokite torto viršų, galima užlieti, kad gautųsi plutelė, galima konditerinio maišiuko pagalba daryt ornamentus.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Trečiadienis, 2009-02-25, 21:08 | Žinute # 8 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Paukščių pienas" Reikės Biskvitui: 4 kiaušiniai 1 stiklinė smulkaus cukraus 1 v.š. krakmolo 1 stiklinė miltų žiupsnelis druskos Kremui-sufle 5 kiaušinio tryniai 1 stiklinė smulkaus cukraus 100 gr pieno 1 v.š. krakmolo 4 a.š. želatino 100 gr karšto vandens 5 kiaušinio baltymai 100 gr smulkaus cukraus 150 gr sviesto 1 a.š. vanilės Eiga Darome biskvitą. Išplakite kiaušinius, įdėkite cukrų ir gerai išplakite. Pridėkite miltus, krakmolą ir druską. Viską gerai išmaišykite. Masę pilame į riebalais išteptą formą ir kepame 180 temp. 30 min. Darome sufle. Trynius sumaišyti su cukrumi ir įpilti pieno, krakmolo viską išmaišyti ir kaitinti vandens vonelėje 15-20 min. Paskui atvėsinti. Ištirpinti želatiną. Baltymus išplakti iki standžių putų ir pridėti 0,5 stiklinės cukraus, viską gerai išplakti. Beplakant pilti ištirpintą želatiną. Išplakti sviestą ir po truputį dėti į trynių atvėsintą masę. Galiausiai baltymų masę sumaišyti su trynių mase. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname į tris dalis. Formą apdengti folija ir dėti biskvitas-sufle-biskvitas-sufle-biskvitas. Viršų aptepti šokoladu. Tinklelį ant torto autorė siūlo daryti iš nuttelos-šokoladinio kremo ir medinio pagaliuko. Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą parai. Šokoladinį kaspiną autorė siūlo daryti taip: ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje, pasiruoškite kepimo popierių ir nusipieškite norimą ornamentą, tepkite plonai ir padėkite į šaldiklį 3-4 min, tada ištraukit, šokoladas bus sukietėjęs, bet dar lankstus.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Ketvirtadienis, 2009-02-26, 20:25 | Žinute # 9 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Švarcvaldo tortas Reikės 6 kiaušiniai 180 gr cukraus 2 v.š. vanilės 80 gr miltų 80 gr krakmolo 60 gr kakavos 1 a.š. kepimo miltelių 4 v.š. vyšnių likerio 1 indelis konservuotų vyšnių 500 gr grietinėlės 200 gr kartaus šokolado Eiga Atskirti baltymus nuo trynių. Išplakti baltymus su 1 v.š. vanilės. Trynius išmaišykite su 2 v.š. šilto vandens, ant viršaus užbarstyti miltų ir 60 gr krakmolo. Pridėti kakavos ir kepimo miltelių. Viską gerai išmaišyti. Trynius ir baltymus sujungti, gerai išmaišyti. Išlieti tešlą į formą. Kepti 180 temp. 30 min. Iškepusį išimti ir neišėmus iš formos, palikti nakčiai. Pastovėjusį biskvitą padalinti į tris dalis. Du apatinius biskvitus aplieti vyšnių likeriu. Konservuotas vyšnias ištraukti iš sirupo, sirupą pakaitinti su 1 v.š. vanilino ir 20 gr krakmolo. Užvirinti. Palikti atvėsti. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Ant apatinio biskvito išdėti vyšnias ir paruoštą sirupą. Kitus du biskvitus pertepti grietinėle. Papuoškite tarkuotu šokoladu ir plakta grietinėle.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Ketvirtadienis, 2009-02-26, 20:37 | Žinute # 10 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Rafaelio svajonė" Reikės 8 kiaušiniai 18 v.š. cukraus 18 v.š. aliejaus 2 pakeliai vanilinio cukraus 18 v.š. miltų 2 pakeliai kepimo miltelių 1 indelio sutirštinto pieno 200 gr sviesto 400 gr grietinėlės 2 pakeliai grietinėlės tirštiklio 50 gr kokoso drožlių Eiga Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdėti aliejaus ir miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, viską gerai išmaišykite. Iš šios masės iškepkite 2 biskvitus, 28 cm formoje. 180-200 temp. kol parusvės. Atvėsinti. Kremas. Išplakite grietinėlę su standikliu ir išplaktą padėti į šaldytuvą. Minkštą sviestą išplakite su sutirštintu pienu, įdėti kokoso drožlių. Sujunkite išplaktą grietinėlę su sviesto mase. Pertepkite tortą. Skanus, labai stotus tortas. Iš nurodytų produktų kiekių, gaunasi gan nemažas tortas.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Trečiadienis, 2009-03-04, 18:25 | Žinute # 11 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Laimės šulinys"[img][/img] Reikės Biskvitui 4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė miltų 1 a.š. kepimo miltelių 3 v.š. sviesto 3 v.š. verdančio vandens Pertepimui 200 gr bruknių uogienės 200 gr grietinėlės 200 gr varškės kremo 1 pakelis vanilinio cukraus 2 v.š. cukraus 150 gr margarino 100 gr migdolų Eiga Biskvitas Mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir po truputį sudėkite į kiaušinių masę. Galiausiai po šaukštą įdėti verdantį vandenį ir sviestą. Iškrėskite masę į riebalais pateptą ir miltais apibarstytą formą. Kepti 180 temp iš anksto įkaitintoje orkaitėje 20 min. Kremas Išplakite grietinėlę su cukrumi ir vanile. Kol grietinėlė neįgavo visiško standumo įdėkite varškės kremą. Padalinkite biskvitą į tris dalis. Pirmąjį biskvitą pertepkite grietinėlės ir varškės mase, ant jo užtepkite bruknių uogienę, dėkite antrą sluoksnį biskvito. Vėl tepame grietinėlės varškės kremu, pabarstome skaldytais migdolais, autorė siūlo pabarstyti smulkintais saldainiais "Giotto", tuomet dedame trečią sluoksnį biskvito. Aptepti visą tortą likusiu kremu. Torto puošyba Autorė papuošimui naudoja marcipaninę masę, manau, galima naudoti vieną iš pasirinktinų mastikų. Iškočiojame marcipaninę masę ar mastiką ant cukraus pabarstyto stalo, galima vietoj cukraus pudros, stalą aptepti sviestu. Masę iškočiokite taip, kad pasidengtų torto viršus. Visa šią masę padalinkite į 12 kampų-trikampių. Ties torto viduriu, įpjaukite marcipaninę masę ar mastiką, kad galiukai galėtų užsisukti. Užsukite tuos galiukus ir po jais padėkite "Giotto" saldainius ( čia jau fantazijos reikalas, galima vietoj "Giotto" dėti "Rafaelo" saldainius). Torto pats vidurys liko tuščias, įdėkite ten bruknių uogienės. Štai Jums "Laimės šulinys"
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Trečiadienis, 2009-03-04, 18:35 | Žinute # 12 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| "Margutis" (čia taip jį pavadinau aš, nes autorės pavadinimas neišverčiamas )[img][/img] Reikės Biskvitas toks pats, kaip "Laimės šulinyje" Kremas 4 pakeliai skirtingos želė 250 ml grietinėlės 250 ml riebios grietinės Eiga Išsikepkite biskvitą, galite kepti apskritoje formoje, galite kepti ir stačiakampėje. Jei kepsite apskritoje, tuomet biskvitą dalinkite į 3 dalis, jei stačiakampėje, biskvitą perpjaukite per pusę. Pasigaminkite želė. Tačiau naudokite mažiau vandens nei nurodyta pakuotėje, kad kreme būdama želė netirptų. Pagamintą želė dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings. Išplakite grietinėlę ir įdėkite grietinę ir vėl išplakite. Paimkite vieną iš dar visiškai neužšalusių želė ir sumaišykite su pagamintu kremu, jis turėtų nusidažyti pasirinktos želė spalva. Kitas tris želė, šaldykite tol, kol visiškai sustings, tuomet jas supjaustykite kvadratėliais. Visus kubelius sumaišykite su kremu. Ištepkite kremu biskvitus ir dėkite į šaldytuvą.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Ketvirtadienis, 2009-03-05, 08:28 | Žinute # 13 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Vestuvinis Beze tortas [img][/img] Reikės graikiniai riešutai juodos slyvos papuošimui maži gabaliukai marmelado arba uogų 11 kiaušinio baltymų ( atvėsintų) 4 stiklinės cukraus 600-700 gr sviesto 1,5 stiklinės pieno 3 stiklinės cukraus 6 kiaušinio tryniai vanilės Eiga Beze Išplakite baltymus ir po truputį dėkite cukrų. Plakite tol, kol masė taps standi ir lygi. Pagal šį receptą Jums reikės 6-7 pilna vidurių ratų. Bezė yra džiovinama orkaitėje. 90-100 temp apie 3-5 val, priklauso nuo beze dydžio. Džiovinant orkaitės durelės turi būti truputį pradarytos, jau išdžiuvus beze, neišimkite jos iš orkaitės, tol, kol orkaitė pravės. Patarimas baltymus plakite po tris. Tris išplakėt, dėkite kitus tris ir t.t. Ant kepimo popieriaus konditeriniu maišeliu išspauskite beze tokiais diametrais: 28,24,20,16,12,8,4 cm Kai ant to paties kepimo popieriaus dėsite kelis ratus beze, žiūrėkite, kad jie nesusiliestų. Ratai turi būti pilnaviduriai. Pats mažiausias beze ratukas turi įgauti piramidės formą. Paruošti beze, jau išdžiovinti, turi lengvai nusiimti nuo kepimo popieriaus. Autorės patarimas geriausia į orkaitę dėti po vieną skardą, tuomet beze greičiau sudžius. [img][/img] Plikytas kremas Cukrų sutrinkite su tryniais. Įpilkite pieno ir vanilės, išmaišykite ir ant mažos ugnies kaitinkite, nuolat maišydami, kol sutirštės. Atvėsinkite. Atskirai išplakite sviestą iki baltumo. Įmaišykite jį į atvėsusį kremą. Atidėkite 1/4 kremo papuošimui. O į likusį kremą įdėkite smulkintų riešutų ir slyvų. Išmaišykite. Surinkimas Pati didžiausią ratą dėkite ant padėklo, kitų ratų apačias patepkite kremu ir dėkite vienus ant kitų mažėjimo tvarka. Likusiu kremu papuoškite tortą, naudodami konditerinį maišelį.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Ketvirtadienis, 2009-03-05, 21:40 | Žinute # 14 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| [b]Tortas "Kelmas" Reikės Tešlai 3 Kiaušiniai 2/3 stiklinės cukraus 1,5 a.š. kepimo miltelių 3/4 stiklinės miltų 1/4 stiklinės krakmolo Kremas 200-250 gr grietinėlės, patartina riebios 100 gr šokolado 1/3 stiklinės cukraus 1 v.š. kakavos 200-250 gr sviesto Eiga Su mikseriu išplakite visus ingridientus, skirtus tešlai. Kepimo skardą ( stačiakampę) apdenkite kepimo popieriumi, išpilkite tešlą ir išlyginkite. Kepkite 190 temp 7-10 min. Dar karštą biskvitą susukite į vyniotinį kartu su popieriumi ir palikite atvėsti. Mažame puode pakaitinkite grietinėlę, dėkite į ją susmulkintą šokoladą, kakavą ir cukrų, maišykite kol ištirps. Atvėsinkite. Atvėsusią masę gerai išplakite mikseriu. Atskirame inde išplakite sviestą, tuomet supilkite šokoladinę masę. Viską gerai išsukite ir padėkite į šaldytuvą. Atvėsusį biskvitą, išvyniokite, nuimkite kepimo popierių. Apipjaustykite kraštus. Šiuos kraštus, padėkite į orkaitę ir dar padžiovinkite iki džiūvesėlių. Paskui sumalkite. Biskvitą padalinkite į kelias juostas, svarbu, kad jos būtų lygios. Juostas pertepkite kremu. Pirmiausia iš vienos juostos, suteptos kremu, suvyniokite vyniotinuką, jį dėkite vertikaliai į vidurį, kitą juostą, išteptą kremu, junkite prie jau esamo vyniotinuko ir t.t. Iš džiūvesėlių ir kremo, padarykite mišinį ir aptepkite iį išorės kelmuką, kad gautųsi tarsi šaknys. Šaltinis www.good-cook.ru
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-07, 18:23 | Žinute # 15 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Šachmatinis tortas I Šiam tortui reikia išsikepti mėgstamą biskvitą, vieną baltą, kitą šokoladinį. Recepte daugiau nurodysiu pačią technologiją, kaip pasigaminti šachmatinį tortą. Šiam tortui labiausiai tinka sviestinis kremas. Iškeptus biskvitus padalinkite į dvi dalis, jums gausis du balti ir du šokoladiniai. Visus keturis gautus biskvitus uždėkite vieną ant kito. Jums bus reikalingi skirtingo diametro indai, kad galėtumėte apipjaustyti biskvitus. Indų diametras turi būti kas 2 cm mažėjimo tvarka. Jei tarkim biskvitai iškepė 28 cm diametru, Tai indų diametrai turi būti 26,24,22,20 ir 18 cm. Išpjaustykite žiedus. Biskvitų surinkimas. tuomet pertepkite kremu ir vėl dėliokite žiedus. Galiausiai aptepkite visą tortą kremu ir papuoškite. Paruoštą tortą palaikykite dvi valandas kambario temperatūroje ir padėkite šaldytuvą.
|
|
| |
| |
|