Tortai
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-07, 18:34 | Žinute # 16 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Šachmatinis tortas II Kitas torto surinkimo būdas. Šiam tortui reikės 2 šokoladinių biskvitų/ papločių ( šiuo atveju stačiakampio formos), 1 kg kreminės saldžios varškės, 500 gr grietinės. Iškeptus biskvitus padalinkite į 4 dalis. Sudėkite vieną ant kito ir išpjaustykite. Išpjaustykite taip, kad gautumėte 5 rėmelius. Pasigaminkite kremą. Suplakite varškę ir grietinę. Pagaminę kremą sudėkite jį į konditerinį maišelį, arba paprastą maišelį, padarę mažą skylutę. surinkimas dėkite patį didžiausią rėmą( pirmą), tuomet trečią ir penktą, tarpus užpildykite kremu. Antras sluoksnis dedasi taip: 2,4, vėl tarpus užpildykite kremu ir t.t., kol baigsis rėmeliai. Taip pagamintą tortą reikia laikyti šaldytuve per naktį.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-07, 19:02 | Žinute # 17 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Varškinis-braškinis" [img][/img] Reikės Tešlai 2 kiaušiniai 0,5 stiklinės cukraus 1 a.š. kepimo miltelių apie 2/3 stiklinės miltų vanilės Braškinis musas 20 gr želatinos 100 ml vandens 600 gr braškių 400 gr varškės 1/2 stiklinės cukraus Grietininė glazūra 10 gr želatinos 50 ml vandens 250 gr 20 proc. grietinės 1/4 stiklinė cukraus Eiga Tešla Išplakite visus ingridientus, skirtus tešlai. Turi gautis tirštoka masė. Jei masė gavosi per tiršta, pridėkite vieną kiaušinį arba 1-2 v.š. grietinės. Kepkite 22-24 cm formoje 220 temp. 20-30 min, tikrinkite mediniu pagaliuku. Iškeptą biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršutinę plutelę. Patį biskvitą padėkite į atitinkamą formą jo diametrui, pjūviu į viršų. Prieš tai formą apdengę maistine plėvele. Braškinis musas Brinkinkite želatiną šaltame vandenyje. Braškes nuplaukite ir nupjaukite visus grūdelius. Kelias neapipjaustytas braškes atidėkite papuošimui. Likusias braškes, kartu su varške ir cukrumi sutrinkite blenderiu. Ištirpinkite želatiną. Supilkite ją į braškių ir varškės masę ir išplakite. Šią masę supilkite ant biskvito. Pilkite po truputį, kad galėtumėte tolygiai paskirstyti musą. Padėkite į šaldytuvą. Kuomet braškinis musas sustings, gaminkite grietininę glazūrą. Grietininė glazūra Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite. Į blenderį supilkite grietinę, cukrų ir želatiną. Išplakite. Pusę glazūros užpilkite ant braškinio muso ir padėkite į šaldytuvą. Likusią dalį palikite kambario temperatūroje ir stebėkite, kada glazūra apstings, o ne sustings. Kuomet tortas visiškai sustings, išimkite iš formos. Ant torto kraštu užtepkite antrą dalį grietininės glazūros. Papuoškite tortą likusiomis braškėmis mirkytomis šokolade.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-07, 19:31 | Žinute # 18 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Čigonėlė" [img][/img] Reikės Tešlai 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės cukraus 2/3 stiklinės miltų 4-5 v.š. pieno 1,5 a.š. kepimo miltelių Grietininis- varškinis sluoksnis 400 gr varškės 250 gr 15-20 proc. grietinės 0,5 stiklinės cukraus 200-300 gr džiovintų slyvų 20 gr želatinos Eiga Suplakite visus ingridientus tešlai ir kepkite, tešlą padalinę į tris dalis, formoje 20-24 cm diametru, 180 temp 10-15 min. Želatiną išbrinkinkite 0,5 stiklinėje vandens. Nuplikinkite slyvas. Blenderiu išplakite varškę, cukrų, grietinę ir džiovintas/brinkintas slyvas. Ištirpinkite želatiną ir supilkite jį į trintą masę ir dar kartą pratrinkite. Paimkite indą, truputį didesniu diametru nei biskvitai. Aptraukite puodą maistine plėvele. Pirmiausia į indą įdėkite biskvitą tuomet supilkite 1/3 varškinės masės. Vėl dėkite biskvitą ir varškės masės ir t.t. Viršuje turi būti varškinė masė. Dėkite tortą į šaldytuvą, sustingti. Sustingusį tortą išimti iš indo, šonus papuoškite tarkuotu šokoladu.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Sekmadienis, 2009-03-08, 21:07 | Žinute # 19 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Braškinis tortas [img][/img] Mėgstamo biskvito 1 vnt 50 gr želatinos 600 gr braškių 2 v.š. braškių džemo 1 v.š. vanilinio cukraus 2 stiklinės vaisinio jogurto 1/2 stiklinės cukraus Eiga Išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną. Į atskirą indą dėkite jogurtą, ištirpintą želatiną, cukrų, vanilinį cukrų, išplakite. Biskvitą padalinkite į dvi dalis. Pertepkite džemu. Formą apdenkite maistine plėvele, dėkite biskvitą perteptą džemu, antrą biskvitą ant viršaus, tada sudėkite pjaustytas braškes, tuomet paruošą kremą. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Pirmadienis, 2009-03-09, 12:39 | Žinute # 20 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Marmurinis tortas Reikės Tešlai 400 gr cukraus 400 gr sviesto 6 kiaušiniai 1/2 stiklinės miltų 2 stiklinės krakmolo 1 a.š. kakavos sodos ant peilio galo, gesintos actu Glazūrai 1 stiklinė karšto pieno 1 stiklinė cukraus 2-3 a.š. kakavos 50 gr sviesto Eiga Cukrų ištrinkite su sviestu. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite. Įdėkite miltus, krakmolą, gesintą sodą. Tešla gaunasi ne itin tiršta. 1/3 tešlos sumaišyti su kakava. Formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvesėliais. 1/2 likusios baltos tešlos supilkite į formą, tada kakavinės tešlos ir vėl baltos tešlos. Kepkite 180 tem 20-30 min, tikrinkite mediniu pagaliuku. Glazūra. Visus ingridientus supilkite į puodą ir virkite ant mažos ugnies 20-30 min. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir užpilkite ant torto. Šaltinis www.sladkoe.info
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Sekmadienis, 2009-03-15, 18:57 | Žinute # 21 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Arabas" [img][/img] Reikės 5 kiaušiniai 1,5 puodelio cukraus 2a.š. sodos gesintos actu 2 v.š. kakavos 1 puodelis majonezo 4 v.š. grietinės 2 puodeliai miltų Kremas 1 kondensuoto pieno indelis 300 gr sviesto 3 bananai Eiga Viską sumaišyti sekant eiliškumu. Miltus dėkite pačius paskutinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp. Apie 30-40 min, tikrinant mediniu pagaliuku. Gautą biskvitą padalinkite į dvi dalis. Kremui naudokite kambario temperatūros sviestą, išplakite jį su kondensuotu pienu iki vientisos masės, pridėkite smulkintų bananų. Pertepkite tortą ir papuoškite. Prieš dedant ant stalo palaikykite šaldytuve apie porą valandų. šaltinis www.kuking.net
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Sekmadienis, 2009-03-15, 19:05 | Žinute # 22 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Andželika" [img][/img] Reikės 3 stiklinės cukraus 2 v.š. kakavos 0,5 l kefyro 2 a.š. sodos 3,5 stiklinės miltų 4 kiaušiniai Kremui 2,5 stiklinės grietinėlės 1 stiklinė cukraus Eiga Sumaišykite cukrų su kakava. Įpilkite kefyrą, dėkite sodą ir miltus. Atskirai išplakite baltymus. Po truputį pilkite kiaušinio trynius į baltymus. Šią masę atsargiai sumaišykite su tešla. Iš šios tešlos išsikepkite 4-5 papločius. 180 temp apie 10-15 min, tikrinkite mediniu pagaliuku. Išplakite grietinę su cukrumi ir pertepkite tortą. Tortas, anot autorės, yra didelis. Šaltinis www.kuking.net
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Antradienis, 2009-03-17, 20:41 | Žinute # 23 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Tortas "Juodoji magija" [img][/img] Reikės 2 puodeliai cukraus 1 puodelis miltų 3/4 puodelio kakavos 2 a.š. sodos 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. druskos 2 kiaušiniai 1 puodelis kefyro 1 puodelis stiprios kavos 1/2 puodelio sviesto 1 a.š. vanilinio ekstrakto Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp. Ištepkite formą sviestu ir pabarstykite miltais. Sumaišykite visus sausus ingridientus. Pridėkite kiaušinius, kefyrą, kavą, sviestą, vanilę. Plakite mikseriu apie 2 min vidutiniu greičiu. Kepti 30-35 min. Pertepimas 6 v.š. minkšto sviesto 2-2/3 puodeliai cukraus pudros 1/2 puodelio kakavos 1/3 puodelio pieno 1 a.š. vanilinio ekstrakto Išplakite sviestą su likusiais ingridientais, kol masė bus vientisa ir bus galima pertepti tortą. Jei bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Penktadienis, 2009-03-27, 16:48 | Žinute # 24 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Reikės Biskvitui 4 kiaušiniai 1,5 stiklinės cukraus 1,5 stiklinės miltų 1,5 a.š. kepimo miltelių žiupsnelis druskos 2 v.š. grietinės 1,5-2 v.š. krakmolo Kremui 400 gr grietinės 30-40 proc riebumo 1 stiklinė cukraus 400 gr konservuotų persikų sauja graikinių riešutų Glazūrai 2 v.š. grietinėlės 2 v.š. vandens 1 v.š. skystos gliukozės ( galima pakeisti dirbtinu medumi) 150 gr šokolado Eiga Biskvitas Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su puse stiklinės cukraus iki standumo. Trynius išplakite su likusiu cukrumi iki baltumo, dėkite grietinę, plakite toliau. Miltus prasijokite su druska, krakmolu ir kepimo milteliais. Po truputį miltų masę dėkite į trynių masę, pastoviai plakite. Jei plakate su mikseriu, sumažinkite greitį iki minimumo, geriausia būtų maišyti ranka, dėkite baltymų 1/3 masės. Išmaišykite iki masės vientisumo. Kuomet dėsite likusią baltymų masę, išjunkite mikserį ir maišykite medine lopetėle. Formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 170-180 temp. apie 40 min. Kuomet biskvito viršus paruduos, būtina jį apdengti folija, kad nesudegtų. Kuomet biskvitas iškeps, palikite jį formoje dar 10-15 min išėmę iš orkaitės. Po 10-15 min išėmę biskvitą dar jį palaikykite, kol galutinai atvės. Visiškai atvėsusį biskvitą padalinkite į dvi dalis. Grietininis kremas Grietinę su cukrumi išplakite mikseriu, pačiu mažiausiu greičiu, kol ištirps cukrus. Persikus supjaustykite mažais gabalėliais. Graikinius riešutus pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje be riebalų, leiskite jiems atvėsti ir susmulkinkite. Surinkimas Ant pirmo biskvito sluoksnio, plonu sluoksniu užberkite riešutų, tuomet grietininį kremą, o ant jo persikus ir uždenkite antru biskvito sluoksniu. Lengvai paspauskite ir padėkite taip pagamintą tortą į šaldytuvą 1-2 val. Glazūra Viename inde sumaišykite grietinėlę, vandenį ir gliukozę, pakaitinkite ant mažos ugnies beveik iki virimo. Į šią karštą masę sudėkite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas galutinai ištirps. Taip paruoštą glazūrą palikite 5 min ir padenkite tortą. Taip padengtą tortą padėkite į šaldytuvą parai.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-28, 13:38 | Žinute # 25 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Karamelinis bounty [img][/img] Reikės 250 gr sviesto ištirpinto 2/3 puodelio cukraus 200 gr miltų 1,5 a.š. kepimo miltelių 4 kiaušiniai 4 v.š. pieno 1-2 a.š. vanilinio ekstrakto 3 v.š. kakavos Kokosiniai masei 500 ml pieno 6 v.š. manų kruopų 200 gr sviesto 2/3 puodelio cukraus 200 gr kokoso drožlių Eiga Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakite. Eilės tvarka berkite likusius ingridientus. Ištepkite formą sviestu. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180 temp apie 25 min. Atvėsinkite ir padalinkite biskvitą į dvi dalis. Į puodą įpilkite pieną, dėkite sviestą ir manų kruopas, pastoviai maišant užvirinkite. Turi gautis tirštoka košė. Dėkite cukrų, kokoso drožles ir gerai išmaišykite. Paimkite tortinę formą, dėkite vieną biskvito paplotį ir supilkite kokosinę masę. Ant viršaus dėkite antrą biskvito sluoksnį. Atvėsinkite. Išimkite iš formos. Viršų autorė pataria užtepti virtu kondensuotu pienu, arba galima naudoti Rududu kremą ( mažiau darbo ), galiausiai viršų apipilti tirpintu šokoladu. Šaltinis www.jazeedcook.com
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-28, 13:52 | Žinute # 26 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Medutis [img][/img] Reikės Tešlai 125 gr margarino 3 v.š. medaus 1 stiklinė cukraus 2-3 kiaušiniai ( priklausomai nuodydžio) vanilės 1 a.š. sodos, gesintos actu 3 stiklinės miltų Kremui 500 ml grietinėlės 1 puodelis grietinės 1/2 puodelio cukraus vanilės Eiga Tešla Viskas daroma vandens vonelėje. Sviestą ištirpinkite kartu su medumi. Dėkite cukrų. Sudėkite likusius ingridientus. Išimkite tešlą ir padėkite ant stalo. Kol ji šilta, padalinkite ją į 8 dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180 temp ir kepkite, kol paruduos. Tai vyksta labai greitai. Iškeptus papločius apipjaustykite, aptepkite kremu ir papuoškite. Šaltinis www.jazeedcook.com
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-28, 14:54 | Žinute # 27 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Karališkas [img][/img] Reikės Papločiams 2 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 2 v.š. medaus 2 v.š. degtinės 2 a.š. sodos 50 gr sviesto apie 2 stiklines miltų Kremas 1 500 gr grietinėlės 1 indelis kondensuoto pieno arba ( pasirinktinai) Kremas 2 500 gr grietinės 1 stiklinė cukraus Eiga Tešla Kiaušinius išplakite su cukrumi, dėkite medų, degtinę, sodą, sviestą. Padėkite ant vandens vonelės. Kai viskas pakils dėkite 1 stiklinę miltų ir išmaišykite. Kai masė pakyla dar kartą - užminkykite tešlą, miltų dėkite tiek, kad neliptų prie rankų, bet tešla išliktų minkšta. Tešlą padalinkite į 8 gabaliukus. Ir kiekvieną iš jų iškočiokite ir kepkite prie 180 temp, kol paruduos. Dar šiltus papločius apipjaustykite. Paruoškite kremą, visus ingridientus išplakite iki vientisos masės. Pertepkite papločius. Papuoškite.
|
|
| |
kulinarijosmena | Date: Šeštadienis, 2009-03-28, 20:27 | Žinute # 28 |
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
| Kijevas [img][/img] Reikės Biskvitas kaip "Margutyje" Beze 3 kiaušinio baltymai 1 puodelis cukraus 1 v.š. bulvių krakmolo 1 v.š. miltų 1 puodelis stambiai pjaustytų riešutų Kremas 500 gr grietinėlės 1 indelis kondensuoto pieno 100 ml citrinų sulčių Biskvito apšlaktymui Karštas vanduo ir cukrus ( pagal skonį) Beze paruošimas Įkaitinkite orkaitę iki 170 temp. Išplakite baltymus iki standžios masės, po truputį berkite cukrų. Atsargiai, lopetėle įmaišykite miltus, krakmolą ir riešutus, prieš tai juos sujungę į vieną. Baltymų masę išpilkite ant kepimo popieriumi padengtos formos. Nuo kraštų palikite 1 cm, mat beze bekepant išsiplečia. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 ir kepkite toliau 1 val ir 40 min. Kremas Gerai išplakite grietinėlę ir įdėkite kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Išmaišykite. Surinkimas Vieną biskvito dalį dėkite į apačią, apliekite jį pasigamintu vandens ir cukraus sirupu. Aptepkite kremu ir uždėkite beze sluoksnį. Vėl ištepkite kremu ir padenkite antru biskvito sluoksniu. Puoškite.
|
|
| |
| |
|