Grietinėlės vafliai Reikės
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė grietinėlės
3 v.š. sviesto
0,5 stiklinės valytų migdolų
700 gr obuolių
Puse citrinos
1 stiklinė obuolių sulčių
1,5 stiklinė cukraus
15 gr vanilinio cukraus
1 stiklinė pieno
1 v.š. želatino
400 gr liesos varškės
2 v.š. cukraus pudros
Druska
Eiga
Susmulkinkite ir pakepinkite ant sausos keptuvės migdolus. Obuolius nulupkite ir padalinkite į keturias dalis, apšlakstykite citrinos sultimis. 0,5 stiklinės obuolių sulčių su 2 v.š. cukraus ir obuolius užvirinkite ir virkite ant mažos 5 min.
Vanilinio cukraus puse pakelio sumaišykite su likusiomis obuolių sultimis. Supilkite į masę su obuoliais ir užvirinkite. Įdėkite riešutus ir atvėsinkite. Želatiną užpilkite 0,5 stiklinės šalto vandens ir palikite 30 min.
Sumaišykite varškę, 0,5 stiklinės grietinėlės, 0,5 stiklinės cukraus ir likusį vanilinį cukrų. Ištirpinkite želatiną ir supilkite į varškės masę.
Obuolių ir vaškės masę sudėkite į indą, pakaitomis dedami sluoksnius. Padėkite 2 val į šaldytuvą.
Sviestą, 2 v.š. cukraus ir druską išplakite mikseriu. Po vieną dėkite kiaušinius, Plakite. Dėkite miltus ir supilkite 0,5 stiklinės grietinėlės, pieną ir išmaišykite. Kepkite vaflius. Iškeptus vaflius pertepkite paruošta varškės-obuolių mase.
Šaltinis www.sladkoe.info