Reikės
Tešlai
200 gr grietinėlės
120 gr cukraus
3-4 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio cukraus
250 gr miltų
16 gr kepimo miltelių
50 gr saulėgrąžų
100 gr razinų
Pyrago saldžiajai plutelei
75 gr sviesto
75 gr cukraus
50 gr medaus
3 v.š. grietinėlės
100 gr saulėgrąžų
100 gr sezamo
Eiga
Tešla
Grietinėlę, cukrų, kiaušinius, vanilinį cukrų, viską gerai išplakite.
Dėkite miltus ir kepimo miltelius, dar kartą gerai viską išplakite. Į tešlą dėkite saulėgrąžas ir razinas. Viską gerai išmaišykite. Pilkite tešlą į formą padengtą kepimo popieriumi. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 temp, kepkite 10 min, kol lengvai paruduos.
Ruošiama plutelė
Sviestą, cukrų, medų ir grietinėlę pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Dėkite saulėgrąžas ir sezamą. Išmaišykite. Viskas turi užvirti. Šią masę užpilkite ant nepilnai iškepto pyrago, išlyginkite paviršių ir dar kepkite 15 min.