Reikės
Tešlai
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
50 gr minkšto sviesto
50 ml vandens
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
1 pakelis vanilinio cukraus
Įdaras
nedaug minkšto sviesto
500 gr vyšnių be kauliuko
2 v.š. džiūvesėlių
3 v.š. cukraus
2 v.š. miltų
Eiga
Kiaušinius ištrinti su druską, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pilkite vandens, maišykite, kol ištirps cukrus. Dėkite minkštą sviestą, išmaišykite ( sviestas iškils į paviršių, tai turi būti), po truputį dėkite miltus, išminkykite ir uždengus tešlą palaikykite 40 min.
Tešlą iškočiokite plonai. Ištepkite tešlą sviestu, dėkite vyšnias ( be sulčių, jos turi būti nusausintos), pabarstykite cukrumi, miltais ir džiūvesėliais, susukite tešlą į tvirtą ritinėlį. Užlenkite kampus.
Formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite ten pagamintą vyniotinį, aptepkite jį plaktu kiaušiniu. Pabadykite vyniotinį keliose vietose peiliu.
Orkaitę įkaitinkite 210 temp. kepkite 30 min. Iškepusį štrudelį išimkite ir padėkite ant grotelių vėsti, apdenkite maistine plėvele, kol atauš.