Marmurinis šokoladinis-varškinis pyragas
Reikės
Šokoladiniai tešlai
200 gr sviesto arba margarino
250 gr šokolado
250 gr cukraus
4 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio cukraus
250 gr miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
Varškiniai masei
400 gr varškės
150 gr cukraus
2 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio cukraus
Eiga
Šokoladinė tešla
Puode ištirpinkite sviestą su šokoladu. Išplakite mikseriu kiaušinius su cukrumi ir vanilinu, plakant po truputį pilkite ištirpintą šokoladą su sviestu. Tuomet dėkite po truputį iš anksto sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir druska ir viską sumaišykite nedideliu greičiu.
Varškinė masė
Varškę, kiaušinius ir vaniliną išplakti mikseriu.
Gamyba
Į formą supilkite pusę šokoladinės masės, išlyginkite paviršių. Keliose vietose išdėkite varškinę masę, taip:
Tuomet vėl viską kartokite iš naujo, kol baigsis tešla ir varškinė masė.
Galiausiai mediniu pagaliuku apvedžiokite paviršių, štai taip:
Įkaitinkite orkaitę 175 temp ir kepkite apie 1 valandą.