Reikės Tešla
2 v.š. su kaupu medaus( apie 80-90 gr)
2/3 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
2,5-3 stiklinės miltų
1 a.š. be kaupo sodos
Kremas
500 ml 15-20 proc. grietinės
2/3 stiklinės cukraus
250 gr varškės arba kreminės varškės su vanilinu
Eiga
Gerai išsukite kiaušinius su cukrumi ir medumi. Sumaišykite miltus su soda, Šį mišinį įdėkite į kiaušinių masę ir gerai išsukite. Jums turi gautis elastinga tešla, esant būtinybei galite pridėti miltų. Tešlą padalinkite į tris dalis. Pasitieskite ant stalo kepimo popierių ir iškočiokite kiekvieną iš trijų tešlų. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite stačiakampio forma, storis tešlos neturi būti didesnis nei 0,5 cm. Tešlą supjaustykite pagaliukais, kas 1-1,5 cm. Šias juosteles atskirkite vieną nuo kitos, kad kepant nesusijungtų. [img][/img]
Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 220 temp apie 5-7 min, kol paruduos.
[img][/img]
Dar šiltas juosteles suvienodinkyte, kad gautųsi gražus ir lygus tortukas.
Kremas
Grietinę lengvai išplakite su cukrumi ir įdėkite varškę, kremas turi gautis tirštokas.
Surinkimas
Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, taip, kad po viso galėtumėt suvynioti paruoštą tortuką. Pirmiausia, ant maistinės plėvelės uždėkite kremo, tuomet dėkite medaus lazdeles, bet jos neturi susiglausti viena su kita, tada vėl kremas ir t.t. [img][/img]
Torto viršų ir šonus taip pat aptepkite kremu. Patarimas: kremo pasidarykite daugiau nei nurodyta receptūroje, kad jo užtektų pilnumoje. Pagamintą gardumyną apdenkite gan tvirtai plėvele ir suriškite. [img][/img]
Tortą padėkite į šaldytuvą nemažiau kaip 8 valandom.
Sustingųsį tortą ištraukite iš plėvelės, jei kremo ant viršaus pasirodys mažai, tuomet dar papildomai aptepkite tortą. Papuoškite.
[img][/img]
[img][/img]