Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Receptai iš cukraus
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-18, 16:43 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Masė tortų apdengimui

60 ml šalto vandens
20 ml želatino
125 ml skystos gliukozės
15 ml glicerino
1 kg cukraus pudros

Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Ištirpinti želatiną garų vonelėje. Pridėti gliukozės, glicerino ir maišyti iki vientisos masės.
Pudrą suberti į didelį indą, padaryti viduryje duobutę ir po truputį pilti paruoštą masę, maišyti tol, kol masė taps vientisa. Pudros galima pridėti, jei masė dar lips prie rankų.
Masę galima naudoti iškarto ar įdėti į maišelį ir laikyti neilgiau 2 savaites.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-18, 16:45 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Karališka glazūra

Naudojama aštrių galų detalėms apipavidalinti.

1 baltymas
250 gr glazūrinio cukraus ( šiuo atveju pas mus yra tik Dr. Oetker firmos) arba naudokite paprasčiausią cukraus pudrą.

Paprasčiausiai išplakti baltymą su cukraus pudra.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-18, 17:27 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Masė modeliavimui

Ši masė gerai laiko forma ir negreit džiūnanti. Ji naudojama įvairioms detalėms, figūrėlėms ir biskvito apdengimui.

1 baltymas
1 v.š. skystos gliukozės
350 gr cukraus pudros

Sumaišyti baltymą su gliukoze. Pridėti cukraus pudros. Maišyti tol, kol viskas taps vientisa mase. Vientisą masę minkyti ir padaryti iš jos rutulį. Jei masė lips prie rankų, galima pridėti cukraus pudros.

keli patarimai:
1. jei masė bus per kieta, įdėti ją kelioms minutėms į mikrobangų krosnelę.
2. jei masę dažysite valgomaisiais dažais ir ji taps pernelyg minkšta, pridėkite kelis žiupsnelius cukraus pudros.
3. jei masė bus pernelyg kieta, įdėkite nedaug minkšto margarino ir karšto vandens ir suminkykite iki vientisos masės.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-18, 17:49 | Žinute # 4
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Pastilė

Kieta, greitai džiūnanti.

1 baltymas
300 gr. smulkaus cukraus
10 ml slystos gliukozės

Išplakti baltymą, po truputį dėkite cukrų, kol masę bus galima formuoti. Iš masės padarykite kamuolį. Pridėti skystos gliukozės ir vėl minkykite, kol masė netaps vientisa.
Jei pasta Jums reikalinga minkštesnė, naudokite ne smulkų cukrų, o cukraus pudrą. Pagamintą pastilę padėkite į maišelį ir, į germetišką indą. Ši masė šaldytuve gali išbūti iki mėnesio.

 
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-02-18, 17:55 | Žinute # 5
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Cukriniai klijai

Šiems klijams bus reikalinga masė modeliavimui, jos reiks tik šiek tiek. Paimkite puodą, įdėkite į jį masę modeliavimui ir įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Išmaišyti iki kol pilnai ištirps. Tokiu būdu gausite tvirtus klijus, juos galima padaryti dar skystesnius, įpilant dar šiek tiek verdančio vandens. Jei prireiks itin tvirtų klijų, naudokite ne masę modeliavimui, o pastilę ( naudojama ypač smulkioms detalėms).

 
DalidaDate: Ketvirtadienis, 2009-02-26, 21:12 | Žinute # 6
Narys
Grupė: Vartotojai
Žinutės: 6
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Labai norėčiau sužinoti tokį receptuką , rusiškai jį vadina " AISINGU ".....

Tai kur gi tas pavasaris , žmonės ???
 
kulinarijosmenaDate: Ketvirtadienis, 2009-02-26, 21:39 | Žinute # 7
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Pasistengsiu ryt jį aprašyti flower
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: