Šį pudingą galite pasigaminti dieną prieš kepdami pyragą. Reikės
115 gr cukraus
2 didelių plaktų kiaušinių
1 didelio plakto kiaušinio baltymo
2 v.š. kukurūzų miltų
235 ml riebaus pieno
120 ml grietinėlės
2 a.š. vanilės esencijos
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius, kiaušinio baltymą ir kukurūzų miltus. Supilkite pieną ir grietinėlę į kitą dubenį, uždėkite jį ant puodo su vandeniu ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol užvirs. Arba pieną su grietinėle supilkite į vidutinio dydžio puodą su storu dugnu ir užvirinę ant mažos ugnies, nuimkite. Lėtai tolygiai įmaišykite karštą pieną su grietinėle į cukraus mišinį. Tada supilkite į puodą ir maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol mišinys pradės tirštėti. Užvirinkite mišinį ir pavirkite 1 minutę, vis maišydami. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Atšaldykite šaldytuve mažiausiai 3 valandas.
Pagrindinio pudingo gaminimo variantai
Citrininis pudingas ruošdami pagrindinį pudingą, kartu su vanile suberkite nutarkuotas 1 citrinos ar apelsino žieveles. Reikės 1 a.š. vanilės esencijos.
Pudingas su cinamonu ruošdami pagrindinį pudingą, kartu su vanile suberkite 1 a.š. malto cinamono. Reikės 1 a.š. vanilės esencijos.
Pudingas su romu ruošdami pagrindinį pudingą, kartu su vanile įpilkite 1 v.š. romo.
Migdolinis pudingas ruošdami pagrindinį pudingą, kartu su 1 a.š. vanilės esencijos įpilkite 1 a.š. migdolinių riešutų esencijos.
[font=Courier][font=Impact]Šaltinis Rebecca Baugniet " 500 pyragų ir pyragaičių"[/font][/font]