300 gr cukraus
1 stiklinė cukraus
1 citrinos sultys Eiga
Naudokite gilų puodą, kad bevirdama glazūra nesiveržtų pro kraštus.
Cukrų užpilkite verdančiu vandeniu. Pilkite citrinos sultis.
Virkite, uždengę dangčiu, ant stiprios ugnies, kol gausite tirštoką masę( masė turi gautis tokia, kad vienas lašas šio sirupo krisdamas gaunasi rutuliuko pavidalo ir netirpta vandenyje).–
Pastebėjimas.
Nuolatos nuvalykite cukrų nuo kraštų ( šlapiu teptuku), kad cukrus nesusikristalizuotų.
Paruoštą glazūrą su visu puodu, įmerkite į šaltą vandenį, kol atvės iki 60 laipsnių.
Tuomet glazūrą sumaišykite mediniu šaukštu, lopetėle, kad gautųsi vientisa balta masė.
Patarimai
Jei beverdant glazūra ima itin greitai tirštėti, įpilkite kelis lašus verdančio vandens.
Ši glazūra naudojama, pašildyta.
Šią glazūrą galima nudažyti maistiniais dažais.