Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Citrininė glazūra
kulinarijosmenaDate: Trečiadienis, 2009-04-15, 16:58 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
300 gr cukraus
1 stiklinė cukraus
1 citrinos sultys

Eiga

Naudokite gilų puodą, kad bevirdama glazūra nesiveržtų pro kraštus.
Cukrų užpilkite verdančiu vandeniu. Pilkite citrinos sultis.
Virkite, uždengę dangčiu, ant stiprios ugnies, kol gausite tirštoką masę( masė turi gautis tokia, kad vienas lašas šio sirupo krisdamas gaunasi rutuliuko pavidalo ir netirpta vandenyje).–
Pastebėjimas.
Nuolatos nuvalykite cukrų nuo kraštų ( šlapiu teptuku), kad cukrus nesusikristalizuotų.

Paruoštą glazūrą su visu puodu, įmerkite į šaltą vandenį, kol atvės iki 60 laipsnių.
Tuomet glazūrą sumaišykite mediniu šaukštu, lopetėle, kad gautųsi vientisa balta masė.

Patarimai

Jei beverdant glazūra ima itin greitai tirštėti, įpilkite kelis lašus verdančio vandens.
Ši glazūra naudojama, pašildyta.
Šią glazūrą galima nudažyti maistiniais dažais.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: