Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Dekoratyviniai grybukai
kulinarijosmenaDate: Sekmadienis, 2009-03-08, 18:21 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs

Reikės

Morengų
3 v.š. kakavos
60 gr šokolado
90 gr balto šokolado

Morengų gamyba

4 kiaušinio baltymai
1 stiklinė cukraus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Vandens vonelėje ištirpinkite cukrų baltymuose. Kaitinkite tol, kol masė bus čiut čiut šilta. Apie 3 min.
Tuomet nukelkite masę ir plakite mikseriu, nuo pačio mažiausio greičio iki didžiausio. Plakite 10 min iki standžių putų. Pridėkite vanilės ir dar paplakite. Viskas.

Grybukų gamybai Jums reikės konditerinio švirkšto ir kelių antgalių, kuriais galėsite išspausti grybų kepurėles, kotelius. Į morengų masę galite įdėti 1 v.š. kakavos, tuomet grybai bus labiau panašūs į tikrus. Dėkite kepurėles ir kotelius į orkaitę, įkaitinę ją iki 100 laipsnių ir kepkite 1 val., tuomet sumažinkite temperatūrą iki 80 laipsnių ir kepkite dar 1 val. Iškeptus netraukite tuoj pat, palaukite kol atvės orkaitė, prieš tai atvėrę dureles.

Ištlydikite baltą ir juodą šokoladus. Tamsiu šokoladu padenkite apatinią kepurės dalį, palaukite, kol sustings, tada baltu šokoladu padenkite grybo kepurėlę. Baltą šokoladą užtepkite ir ant sustingusio juodo šokolado ir mediniu pagaliuku padarykite rėžius, kad kepurėlė atrodytų įtikinamesnė. Grybo kotelį prie grybos kepurės priklijuokite ištirpintu baltu šokoladu.

Šį gaminį galima laikyti sandariame inde, šaldytuve, nedaugiau nei savaitę.

Ištirpinkite

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: