Pagrindinis puslapis | Registracija | Prisijungti
Kulinarijos menas
[ Nauja žinutė · Nariai  · Paieška · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Medaus biskvitas
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-05-22, 07:58 | Žinute # 1
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Reikės

100 gr sviesto
2 v.š. medaus
0,5 a.š. gesintos sodos2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai

Eiga

Kiaušinius išplakite su cukrumi, dėkite minkštą sviestą, gesintą sodą, medų ir miltus. Viską gerai išmaišykite. Supilkite į formą išteptą riebalais. Kepkite 170-180 temp, kol paruduos ir nelips prie medinio pagaliuko. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti, tada išimkite iš formos ir padalinkite biskvitą į dvi dalis.

 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-05-22, 08:05 | Žinute # 2
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
2 variantas

Reikės

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2-3 v.š. medaus
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. sodos
1 a.š. acto

Eiga

Kiaušinius atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite atskirai su stikline cukraus iki standumo. Tuomet plakdami toliau dėkite po vieną trynį, tuomet likusisu ingridientus, medų, gesintą sodą, miltus. Tešla gaunasi kaip tirštos grietinės. Tokią masę iškrėskite į formą ir kepkite prie 180 temp.

 
kulinarijosmenaDate: Penktadienis, 2009-05-22, 08:14 | Žinute # 3
Admin
Grupė: Administratoriai
Žinutės: 343
Reputacija: 0
Statusas: Išsijungęs
Prie šio kremo galimi kremai:

1. Grietinėlės. Geriausia naudoti 36 proc grietinėlę, bet sunkoka ją rasti, tad aš dažniausiai naudoju 35 proc grietinėlę ir dedu 3-4 maišelius grietinėlės standiklio, jei imu grietinėlės 2 indelius po 420 gr. Dedu cukraus ir žiupsnelį citrinos rūgšties.
2. Kondensuoto pieno ir sviesto kremą. Abu produktai turi būti kambario temperatūros, nes kitaip sviestas sušoks į gabaliukus. Išsukamas sviestas, tuomet dedamas kondensuotas pienas ( man labiausiai patinka rududu kremas, labiausiai pasiteisinęs). Į šį kremą galimą dėti smulkintus riešutus, razinas mirkytas rome, brendyje ar pan.
3. Varškės, grietinės ir želatinos kremas. Varškę išsukti su cukrumi (pagal skonį), dėti grietinę, galiausiai ištirpintą želatiną. Tokį kremą prieš tepant ant torto būtina palaikyti šaldytuve nemažiau 30 min.
4. Kondensuoto pienas, sviesto ir grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakti atskirai, kondensuotą pieną ir sviestą taip pat atskirai kitame inde. Paskui juos abu sujungti į vieną, geriausia, kad toks kremas prieš tepant ant torto pastovėtų šaldytuve nemažiau 30 min.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: