Reikės
120 gr migdolų
2 cnt kiaušinio baltymų
380 gr cukraus pudros
žiupsnelis cinamono
Eiga
Šiam receptui reikia nuluptų migdolų. Juos nulupti labai paprasta: užpilkite riešutus verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Tuomet lengvai nusilups. Nuluptus migdolus pakepinkite ant sausos keptuvės, kol lengvai paruduos. Atvėsinkite ir susmulkinkyte migdolus ne į miltus, bet mažais trupinukais.
Baltymus išplakite iki standžių putų , pastoviai įmaišant trečdalį cukraus pudros. Likusią cukraus pudrą sumaišykite su smulkintais migdolais ir cinamonu. Baltymus atsargiai sumaišykite su migdolų mišiniu.
Išklokite formą kepimo popieriumi ir naudodami šaukštą išdeliokite beze ( galima ir konditeriniu maišu). Tarp beze turi būti 2-3 cm tarpai. Kepti 200 temp 15 min.
šaltinis www.sladkoe.info