Reikės
1,5 stiklinės nuvalytų pistacijos riešutų
1 stiklinė vandens
2 v.š. pieno
1/2 stiklinės cukraus
5 a.š. ištirpinto sviesto
keli lašai vanilės esencijos
Eiga
Pistacijos riešutus užmerkite verdančiame vandenyje ir palaikykite 30 min. Ištepkite sviestu 18x18 cm kvadratinę formą.
Nupilkite nuo riešutų vandenį ir sudėkite riešutus į smulkintuvą, užpilkite pieną ir susmulkinkite. Dėkite cukrų ir viską sumaišykite. Ištirpinkite sviestą ant mažos ugnies. Įdėkite riešutų masę ir pakepinkite, 15 min, kol masė sutirštės. Įlašinkite vanilės esencijos.
Išdėkite masę į paruoštą formą ir išlyginkite paviršių. Atvėsinkite. Supaustykite kvadratėliais.
Ši chalva išsilaiko 2-3 sav. šaldytuve.