Reikės
100 vnt
200 gr margarino
100 gr sviesto
3 a.š. sausų mielių
3-4 v.š. majonezo
žiupsnelis druskos
4 stiklinės miltų+1-2 v.š. miltų
Eiga
Dirbama su virtuviniu kombainu, arba juo atitikmeniu. Dėkite miltus, druską, supjaustytą gabaliukais sviestą ir margariną, viską gerai išmaišykite iki trupinių. Berkite mieles į majonezą, išmaišykite ir palikite 10 min pastovėti. Pastovėjusias mieles į miltų masę. Maišyti mažiausiu greičiu, kol tešla susiformuos į kamuolį. Išmesti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite tešlą ir padarykite kamuolį.
Forma išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 250 temp.
Nupjaukite tešlos dalį, iškočiokite iš jos ilgą volelį 2,5-3 cm diametro ir supjaustykite kamuoliukus. Sudėkite į formą, lengvai paspaudę šakute. Kepti 20 min. Jei reikia kepimo metu sumažinkite temp, sausainiai įgauna auksinę spalvą. Dar šiltus pabarstyti cukraus pudra.