Reikės:
500 gr miltų
1 pakelis sausų mielių
85 gr cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 a.š. druskos
85 gr tirpinto sviesto
250 ml šilto pieno
2 v.š. kondensuoto pieno
Eiga: Dubenyje sumaišykite miltus ir mieles. Suberti 75 gr cukraus, vanilinį cukrų, druską, tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliai mieliniai tešlai maišykite iš pradžių mažiausiu greičiu, po truputį didinant iki didžiausio, apie penkias minutes. Tešlą pastatyti šiltai, kol padvigubės ir atsiras burbuliukų. Tada išminkyti.
Tešlą padalinti į keturias dalis. Iškočioti ovalios formos lakštus ir uždėję trafaretus, išpjaukite figūrėles.
Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir aptepti kondensuotu pienu. Galima papuošti ir riešutais, razinomis. Tada leiskite tešlai dar pastovėti apie 20 min. Kepkite 200 temp. 15-20 min.
Iš likusio cukraus ir trupučio vandens pagaminti glajų ir patepti ką tik iškeptus sausainius.
Skanaus !